Quantcast
Новини Пловдив » Мнения » Димитър Колев: 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност
Мнения

Димитър Колев: 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност

Димитър Колев
Димитър Колев

Приветствие на кмета на район „Западен“ за 24 май

Уважаеми съграждани,

За пореден път отбелязваме Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Деня, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, деня на буквите и словото, деня на българския национален дух.

За всеки българин 24 май носи особен заряд. Този ден е символ на достойнство, традиция и духовност. Неслучайно това е и най-дълго отбелязваният празник в нашата история – вече повече от 200 години българинът не пропуска да се поклони пред уникалното дело на нашите учители и духовни бащи.

“Върви народе възродени” – това са думите, които всеки българин чува в мига, в който прекрачва за пръв път училищния праг, и те го следват през целия му живот, водят го към „светли бъднини“. Този стремеж за знание заема особено важно място в нашата народопсихология.

Днес почитаме Светите братя Кирил и Методий и техните ученици, дали на нас и на целия свят святата азбука. На този най-български празник отдаваме заслуженото на хората, които обучават и възпитават поколения млади българи, които изграждат духовните устои на нацията. Тези хора не просто обучават следващите поколения, те буквално градят нашето бъдеще.

Поклон пред всички учители, ученици, читалищни дейци, учени, журналисти и хора на словото! Вие сте тези, които водят народа напред, Вие пазите жив българския дух и памет!

Честит празник!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...