Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Край на сагата с чакането: До 6 месеца кв. „Терасите“ в Първенец ще има канализация
Важно Регион Родопи

Край на сагата с чакането: До 6 месеца кв. „Терасите“ в Първенец ще има канализация

Първа копка на канализацията в кв. "Терасите", Първенец
Първа копка на канализацията в кв. "Терасите", Първенец

„До 6 месеца квартал „Терасите“ в Първевец ще има нова канализация, край на сагата с чакането“. Това обяви днес кметът но Община „Родопи“ Павел Михайлов при първата копка на инфраструктурния обект.

„Няма обяснение защо вече 8 години този проект се бави, ние за половин година откакто поехме управлението на общината, успяхме да задвижим нещата и съвсем скоро канализацията ще е факт“, обясни Михайлов пред насъбралото се множество.

Хората аплодираха старта на работата, но и питаха да вярват ли, след като години са били лъгани. Хората коментираха, че чакат канализация от повече от 50 години. „През 1971 г. се заговори за канализация“, добавиха някои от насъбралите се.

„Надявам се, че изпълнителят дори ще приключи преди крайния срок“, даде дума Михайлов. Той допълни, че проектът за канализацията е на стойност 1,1 млн. лв.

„Освен канализацията, стартираме ремонт на още 6 улици в селото, включително и трите улици при малкото училище“, обясни Михайлов. Това са улиците „Васил Коларов“, „Петър Берон“, „Пролет“, „Кубрат“, „Победа“ и „Христо Смирненски“.

Кметът на „Родопи“ благодари на екипа в общината, с който работи. На кметицата на село Първенец Ренета Плевнелиева, на зам.-кмета Владимир Маринов, на председателя на ОбС Георги Цанков.

„С такъв сплотен и амбициозен екип предстоят още много поводи да се срещаме за откриване на нови обекти“, обясни Михайлов.

Припомни, че тази година изтича експлоатационният срок на моста към село Брестовица. Община „Родопи“ е отделила 100 хил. лв., с  които е започнала проектирането на съоръжението. От администрацията се надяват с помощта на държавата да го оправят.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...