Новини Пловдив » Общество » Община „Родопи“ иска градски транспорт до Белащица, Първенец и Марково
Общество Пловдив Транспорт

Община „Родопи“ иска градски транспорт до Белащица, Първенец и Марково

Единицата може да пътува до Първенец.
Единицата може да пътува до Първенец.

Ваня ДРАГАНОВА

От Община „Родопи“ искат маршрутите на някои от линиите на градския транспорт на Пловдив да бъдат удължени и автобуси да стигат до Белащица, Първенец и Марково. Въпросът ще бъде обсъден на срещу утре между кмета на „Родопи“ Павел Михайлов и заместника му Владимир Маринов и Здравко Димитров и ресорния му заместник Тодор Чонов.

Възможно е до Белащица да бъдат удължени маршрутите на линии с номера 11 и 116, до Марково – на №7, а до Първенец – на 1, 20 и 27, чиято последна спирка сега е в „Коматево“.

От Община „Марица“ пък искат градски транспорт до Труд, Войводиново, Бенковски и Радиново. До Войводиново и сега пътуват автобусите по линия №15, а до Радиново – по №93.

Удължаването на маршрутите става с договор между общините, като „Родопи“ и „Марица“ ще трябва да поемат съответната част от компенсациите за превозвачите. Необходимо е и разрешение от областния управител.

„Ние приветстваме тези искания на съседните общини, защото крайната цел е да намалим трафика на автомобили, който замърсява въздуха. Но е въпрос на тънък баланс, за да не увредим интересите на междуградските превози“, коментира зам.-кметът Тодор Чонов.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close