майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Пловдив » „Организация и контрол на транспорта“ поема пътната маркировка от „Чистота“
Пловдив Транспорт

„Организация и контрол на транспорта“ поема пътната маркировка от „Чистота“

Пътната маркировка вече ще е работа на "Организация и контрол на транспорта".
Пътната маркировка вече ще е работа на "Организация и контрол на транспорта".

Полагането на пътна маркировка в Пловдив преминава към ОП „Организация и контрол на транспорта“. Това предвижда проект за  нов Правилник за устройството и дейността на ОКТ.

Със заповед на кмета Здравко Димитров към предприятието се прехвърлят три специализирани машини:  за маркировка и аксесоари на стойност 95 868  лв.;  за безвъздушно полагане на пътна маркировка – 26 280 лв.; фреза за отстраняване на стара маркировка – 8280 лв. Техниката се прехвърля от ОП „Чистота“, което досега полагаше пътната маркировка след възлагане от страна на „Организация и контрол на транспорта“.

„Целта е да се постигне по-висока ефективност и бързина на изпълнението, както и за подобряване на координацията на работа“,  коментира  зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов. Той допълни, че звеното, както и досега, ще извършва маркировката на пешеходни пътеки, спирки на градския транспорт, паркинги, детски и спортни площадки. За големите улици и булеварди ще се подписва договор с изпълнител след проведена обществена поръчка.

Нови назначения в предприятието няма да се правят, но 4 работни места от отдел „Организация и контрол на обществения транспорт“ се прехвърлят към отдел „Безопасност на движението“, който поема новата дейност.

Поради настъпилите изменения в активите и организационната структура на ОП „Организация и контрол на транспорта“ е необходимо да се промени предметът на дейност на предприятието, като се добави „Боядисване и поддържане на елементи на техническата инфраструктура“. Това налага да се приеме нов Правилник за устройството и дейността на ОП „Организация и контрол на транспорта“. Проектът е публикуван за обществено обсъждане в сайта на Община Пловдив, след което предстои гласуването му в Общинския съвет.

Преминаването на дейността по маркировките към „Организация и контрол на транспорта“ е част от стратегията по оптимизация и намаляване на разходите на общинските предприятия, която бе предприета от кмета Здравко Димитров и неговия екип.  Тя предвижда също обединяване на ОП „Чистота“, ОП „Градини и паркове“ и ОП „Дезинфекционна станция“ в ново предприятие „Зелени системи“, както и вливането на „Зоопарк Пловдив“ към общинското предприятие „Зооветеринарен комплекс“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...