Новини Пловдив » България » Емил Димитров: Борисов може да иска оставката на Живков, нямам партийно назначение
България

Емил Димитров: Борисов може да иска оставката на Живков, нямам партийно назначение

Емил Димитров
Емил Димитров

Не мога да искам оставката на Красимир Живков. Това е правомощие на премиера, каза пред журналисти в Народното събрание министърът на околната среда и водите Емил Димитров по повод вчерашния арест на заместника му Красимир Живков.

„Красимир Живков не е работодател на никого в страната. През последните три месеца не е идвал при мен с кандидатури за назначаване или уволняване. Не знам да има отстранени хора в дирекцията за нотификации за отпадъци, но не съм наясно какво се е случвало в миналото. Имах известно недоволство от определени директори на регионални структури, но аз съм ги сменил, а не моите заместници. Всеки, който е махнат, твърди, че е най-добрият, единствен и неповторим. Предлагат ми хора, които са се кандидатирали за работата, проверявам дали отговарят на изискванията, не правя партийни назначения. Проблемът е, че не желаят да идват хора при нас“, обясни Димитров на въпрос как назначава нови служители.

Димитров увери, че се оказва пълно съдействие на прокуратурата, иззети са кашони с документи, лаптопи. Вчера той е изпратил мобилни лаборатории за проби от отпадъци и вредни вещества в конкретни депа и фирми в Пловдив, Монтана и Плевен. „Ако се каже, че от един завод е намерено нещо в Пловдив, което не е трябвало да бъде там, проверката цели да се провери дали е същото нещо или нещо друго, опасно ли е или не, трябвало ли е да отиде в чужбина“, така министърът отговори на въпрос каква е връзката на отпадъците с разследването на прокуратурата.

„В цялото министерство атмосферата не е добра – стоят в коридора и чакат да ги арестуват“, заяви екоминистърът.

Той уточни, че не е коментирал въпроса с вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Димитров заяви, че ако бъде намерен подходящ човек за поста министър на околната среда и водите, е готов да подаде оставка във всеки един момент. Никога не съм искал поста, никога не съм се натискал, заяви екоминистърът.

 

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close