Новини Пловдив » Спорт » Футболист №1 ще дари 112 топки на школата на Локо
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Футболист №1 ще дари 112 топки на школата на Локо

Димитър Илиев
Димитър Илиев

Футболист №1 на България за 2019 г. Димитър Илиев ще дари футболни топки на школата на Локомотив Пловдив. Официалното връчване ще e навръх 1 юни в 15 часа на терена на стадиона в „Лаута“.

Така той ще изпълни отговорността, поета пред българските спортни журналисти.

Заради наложителните мерки събитието ще бъде с ограничен брой хора. Няма да бъдат допускани фенове, а връчването ще се състои само пред представители на медиите и при спазване на разпоредбите за опазване на здравето, включващи задължителни противоепидемични мерки.

От 55-ата церемония „Футболист на годината“, на която бе избран №1 за 2015-а, Българската асоциация на спортните журналисти отправя и предизвикателство към бъдещите победители – да помагат с личен пример за по-доброто бъдеще на българския футбол, да се срещат с подрастващи и да ги мотивират допълнително да се развиват. Конкретното предизвикателство към всеки следващ победител гласи: „Колкото спортни журналисти са гласували в съответната анкета, поне толкова топки да дари на школа или школи по негов избор.“

112 спортни журналисти от 44 медии гласуваха в 59-ото издание на анкетата „Футболист на годината“, организирана в партньорство от „Дакс Медия“, Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close