Новини Пловдив » България » Бобокови събирали биографии на висши чиновници и милионери, някои от тях са убити
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Бобокови събирали биографии на висши чиновници и милионери, някои от тях са убити

Сийка Милева
Сийка Милева

10 души са обвиняеми, сред тях и зам.-министър Живков, по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде БГНЕС.

На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвинение за управление на опасни отпадъци. Спрямо 4-ма ще се отправи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма ще се иска домашен арест, а по отношение на един участник ще се определи мярка парична гаранция в размер на 1 млн. лева, добави Сийка Милева.

В качеството на обвиняеми са привлечени още трима за данъчни престъпления, по отношение на тях са определени парични гаранции според тяхното семейно и имуществено положение.

На над 40 адреса са извършени разследвания, иззети са документи, договори, пълномощни, луксозни автомобили, ценни вещи. В жилището на бизнесмена Атанас Бобоков е иззета цветна снимка, на която са изписани на гърба ѝ имена на публични личности, някои убити през годините, срещу имената на всеки от тях са записани големи суми пари от порядъка на 70 млн. долара, 100 млн. лева, 120 млн. лева, 300 млн. лева.

В дома на брат му, Пламен Бобоков, разследващите открили автобиографии със снимки на служители от Министерството на регионалното развитие, Министерството на правосъдието, ГД „Охрана и изтърпяване на наказанията“, включително и автобиография със снимка на един от наблюдаващите прокурори по делото срещу Васил Божков, добави Сийка Милева.

Освен зам.-министърът на околната среда Красимир Живков и братя Бобокови, сред обвиняемите са бивш директор на РИОСВ – Плевен и местен бизнесмен. Към момента се изясняват факти свързани с рециклирането на опасни отпадъци, като дружествата на братя Бобокови не са имали капацитет да извършват дейностите, за които са получавали разрешения. Те са контролирали и дружества в Италия, като едно от фиктивните им дружества в България дори не е имало ток и вода в обекта. /ПловдивПрес

Още

Зам.-министър Живков остава в ареста

Зам.-министър Живков и още 5 задържани при спецакцията за нелегалния боклук от Италия

Мащабна акция срещу корупцията, завардиха дома на зам.-министър

Спецпрокуратурата проверява и офисите на бизнесмените Бобокови в Русе

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close