Новини Пловдив » Регион » Кметът Димитър Иванов поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в с. Войводиново
Марица Регион

Кметът Димитър Иванов поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в с. Войводиново

Кметът на Община "Марица" се поклони пред паметника на Христо Ботев във Войводиново.
Кметът на Община "Марица" се поклони пред паметника на Христо Ботев във Войводиново.

Цветя пред паметника на Христо Ботев в с. Войводиново поднесоха кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов и кметът на селото Димитър Тосев.

Иванов припомни свещеното дело на поета революционер, както и факта, че Пловдив и Враца са първите градове, които започват да почитат 2 юни.

„Днес се навършват 144 години от смъртта на Христо Ботев и загиналите за свободата на Родината. За пръв път през 1884 г. именно в Пловдив и във Враца отбелязват Деня на Ботев. Въпреки трудностите и ежедневните битки, които водим, нека да следваме подвига на падналите за независимостта на България и да пазим чисти идеалите на тези велики и достойни българи“, призова кметът на Община „Марица“.

Той посочи, че богатството на българския език не е достатъчно, за да се опише саможертвата на героите.

„Думите са безсилни, за да покажат признателността ни, затова нека на този ден да сведем глави пред подвига на Христо Ботев и на хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си в името на Отечеството. Да живее България“, завърши кметът Димитър Иванов.

Жители и гости на с. Войводиново, запасни офицери и представители на Съвместното командване на специалните операции също поднесоха венци и цветя и се поклониха пред паметника на Христо Ботев, а актьорът Златко Павлов трогна присъстващите с емоционално изпълнение на стихотворението „На прощаване“.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close