Новини Пловдив » Бизнес » Още 2 банки ще отпускат безлихвени антикризисни заеми
COVID-19 Бизнес България Важно

Още 2 банки ще отпускат безлихвени антикризисни заеми

Общо 9 банки вече отпускат безлихвени кредити
Общо 9 банки вече отпускат безлихвени кредити

Още 2 банки ще отпускат безлихвени антикризисни заеми. Обединена българска банка подписа споразумение с Българската банка за развитие по гаранционната програма за предоставяне на безлихвени кредити на физически лица в неплатен отпуск и самоосигуряващи се. От 3 юни към програмата ще се присъедини и Банка ДСК.

Към момента по гаранционната програма работят още седем търговски банки – това са Алианц банк, Инвестбанк, Интернешънъл Асет банк, Общинска банка, Първа инвестиционна банка, Търговска банка Д и УниКредит Булбанк. Заявили интерес са още три кредитни институции, които се очаква да се присъединят към програмата.

Към края на май постъпилите искания за кредити са 10 847, от които потвърдени са общо 5265, а обработващи се – 2351. Две трети от исканията са на лица на трудов договор, а една трета са на самоосигуряващи се.
Общата сума на одобрените кредити е над 22 млн. лв. при средна стойност на заемите близо 4 300 лева.

Програмата за гарантиране на безлихвени кредити цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд заради пандемията от COVID-19. Те имат възможността да получат безлихвени заеми до 4500 лева, които се отпускат наведнъж или на три транша от по 1500 лева. За кредит може да се кандидатства до края на 2020 г. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close