Новини Пловдив » България » Джок Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов
България Съд и Прокуратура

Джок Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов

Джок Полфрийман
Джок Полфрийман

Австралиецът Джок Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов. Молбата му до главния прокурор е внесена на 1 юни. За това съобщи самият Полфрийман в профила си във Facebook.  Австралиецът твърди, че не е убил студента по хулигански подбуди, а при неизбежна отбрана.

В молбата до главния прокурор за нов процес се иска анализ на запис от камера, който бил анализиран погрешно. Полфрийман беше осъден на 20 г. затвор за убийството на студента при конфликт в центъра на София.

Той беше освободен предсрочно, а миналата седмица Върховният касационен съд отказа искане за нова процедура по пускането му от затвора.

„Искаме да възобновим делото и то да бъде отново разгледано. Дали да бъде напълно оправдан или да бъде преквалифицирано самото убийство, защото в крайна сметка Джок Полфрийман е осъден и продължава да бъде осъден, че по хулигански подбуди е убил Андрей Монов и е опитал да убие Антоан Захариев“, каза адвокатът на Джок – Калин Ангелов, цитиран от bgonair.

Бащата на убития Андрей – Христо Монов, заяви, че няма нищо против делото да се възобнови. Той настоява още съдиите от Софийския апелативен съд, които освободиха предсрочно Полфрийман, да подадат оставки.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close