Новини Пловдив » Регион » Кметска  обиколка по улиците в родопските села Крумово и Брани поле
Регион Родопи

Кметска  обиколка по улиците в родопските села Крумово и Брани поле

Павел Михайлов и Владимир Маринов в Браниполе.

Кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов посети две от големите населени места на територията на общината – селата Крумово и Браниполе. На място той инспектира състоянието на пътната инфраструктура и готовността за началото на ремонтните дейности, предвидени в бюджета за тази година.

В село Крумово Михайлов направи пълна обиколка на улиците, които са в най-тежко състояние. След това заедно с  кмета на селото Румяна Самоковарева той обходи пътната отсечка, която тази година ще бъде изцяло реновирана. Близо 100 хиляди лева са заложени в капиталовата програма на общината за ремонт на улица „Римски мост” в селото. Отсечката е дълга 250 метра, с изградена канализация. Ремонтът е належащ, защото отсечката е изключително компрометирана. Пътният участък събира най-много вода при всеки валеж, която залива дворовете на къщите. Реконструкцията превижда подмяна на водопровода, полагане на асфалтова настилка и нови бордюри.

В Крумово Павел Михайлов посети и ОДЗ „Снежанка”, което също има нужда от ремонт. Пред директорката Диана Младенова-Найденова кметът обеща незабавна реакция и лично се ангажира да съдейства за подобряване състоянието на градината.

Кметската инспекция продължи в село Браниполе. Павел Михайлов, придружен от заместника си Владимир Маринов и кмета на селото Даниела Стоилов,а провериха как върви ремонтът на улица „Родопи” в селото.  Отсечката е част от републиканската пътна мрежа, затова ремонтът се извършва от Областно пътно управление. Ангажимент на пътната служба е цялостно асфалтиране на улицата. Община „Родопи“  се включи с частична подмяна на бордюрите на тротоарите.

Най-много средства ще бъдат вложени тази година в реконструкцията на улица „Хан Аспарух” в село Брани поле. Това е най-дългата пътна отсечка от всички улици по населените места, които са заложени за ремонт в капиталовия бюджет на общината. Тя е с дължина 600 метра и за изграждане на водопровод, полагане на асфалтова настилка и смяна на тротоарните плочки са заложени 330 хиляди лева.

Очаква се пътните ремонти в Община „Родопи” да започнат до месец след проведени обществени поръчки и подписани договори с изпълнителите.

Кметът на "Родопи" Павел Михайлов провери състоянието на улиците в 2 села.
Кметът на „Родопи“ Павел Михайлов провери състоянието на улиците в 2 села.

 

 

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close