Новини Пловдив » България » Нова заповед на Ананиев с дефиниция за случай на COVID-19
COVID-19 България Важно Здраве

Нова заповед на Ананиев с дефиниция за случай на COVID-19

Кирил Ананиев
Кирил Ананиев

Бойко Борисов му даде указания да оправи недомислиците в заповедите си, но и в  новата има куп неясноти какво точно се отменя

Нова заповед издаде здравният министър Кирил Ананиев днес и в нея се дава дефиниция на понятието „случай на COVID-19“. Става дума за всеки човек с поне един от следните симптоми: кашлица, треска, затруднено дишане, внезапна поява на аносмия, агеузия или дисгеузия. Разписани са и критериите – епидемиологични, диагностично образни и лабораторни.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов смъмри Ананиев за недомислиците в заповедите му и конкретно за правилата за носене на маска в затворени пространства. Това се случи, след като първото присъствено правителствено заседание част от министрите се появиха без маски. „Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Честит рожден ден на Емил Караниколов. Ако приемем бонбоните за ястие, може да свалим маските“, коментира премиерът.

И в новата заповед обаче е като предишните – нови дефиниции и приложения, без да е ясно обяснено какви точно мерки отпадат.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close