Новини Пловдив » Градът » Разрушават тютюневия склад на Сточна гара
Градът Пловдив

Разрушават тютюневия склад на Сточна гара

архив
архив

Гарнизонна фурна е по-вероятно да стане парк, вместо зала за изкуства. Това заяви при откриването на многоетажния паркинг в „Западен“ кметът Здравко Димитров и допълни: „Редно е да бъде парк“.

Кметът на района Димитър Колев допълни, че над 2 млн. лв. би струвал ремонтът на сградата, за да се превърне в зала за изкуство. „Всеки артист в града има къде да представя изкуството си“, допълни Колев като аргумент, че ще е по-добре мястото да стане парк.

„По-скоро ще обърнем внимание на Тютюневия град. Чакаме да влезе в сила Общият устройствен план на Пловдив и да предприемем необходимите действия. Там има много опасни сгради, които трябва да се разчистят“, добави от своя страна кметът Димитров като даде пример с тютюневия склад на Сточна гара, който е изключително опасен и задължително трябва да се премахне.

Градоначалникът подчерта, че част от сградите в Тютюневия град нямат статут на културни паметници – строени са с промишлено предназначение. Съответно те ще бъдат премахнати.

Димитров бе категоричен, че няма да позволи застрояването с високи сгради в парка зад хотел „Санкт Перербург“, защото на Пловдив „му трябват зелени зони“.

Още по темата

Събарят бившия тютюнев склад на Сточна гара
Съдът потвърди: Складът на Сточна гара не трябва да се събаря
Гарнизонна фурна става детски център или парк

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close