Новини от Пловдив » България » България » Затварят в лудница младия шофьор, вилнял из Варна
България Крими Съд и Прокуратура

Затварят в лудница младия шофьор, вилнял из Варна

Затварят в лудница младия мъж, който вилня с кола из Варна, прегази жена, блъсна няколко коли и накара хората да настръхнат от ужас.

36 годишният Радослав Д., който удари пешеходка и причини значителни щети на седем автомобила във Варна, ще бъде настанен за 30 дни в психиатрична клиника за изготвяне на психиатрична експертиза, реши състав на Варненския районен съд, с което бе уважено направеното искане на Районната прокуратура.

Експертизата ще трябва да установи дали поведението му по време на извършените няколко пътнотранспортни произшествия е било мотивирано от болестта или е бил под въздействието на психотропни и наркотични вещества.

Както вече информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, на 2 юни около 11,33 часа бащата на Радослав подал сигнал, че синът му се е качил на семейния автомобил и е потеглил във Варна, за да се „крие от мафията, която го търсела, за да го убие“. Мъжът обяснил, че синът му е с диагноза биполярно разстройство още от 19-годишна възраст.

До издирването на автомобила на Радослав той успял да нанесе значителни щети по седемте автомобила, които срещнал по време на рисковото си шофиране из Варна. При маневра ударил два пъти пешеходка, като й причинил телесни повреди.

След задържането Радослав отказал тест за алкохол и наркотици. Разследването по образуваното досъдебното производство е установило до момента, че 36-годишният водач е системен нарушител по Закона за движение по пътищата със справка от четири страници.

На 1 юни тази година свидетелството му за правоуправление е било отнето заради неплатени глоби. От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.

Още

Шофьор блъсна жена, коли стълб и стена във Варна

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...