Новини Пловдив » Градът » Пенсионираха 14 директори, сред тях на Търговската и Хуманитарната
Градът Образование Пловдив

Пенсионираха 14 директори, сред тях на Търговската и Хуманитарната

Търговската гимназия
Търговската гимназия

Галина ГЕОРГИЕВА

14 директори на училища в Пловдив и областта излизат в пенсия. Сред тях са дългогодишните директори на Търговската гимназия Славейка Иванова, на Хуманитарната гимназия Соня Киркова и на СУ „Пейо Яворов“ Саша Кръстева, научи ПловдивПрес.

По наша информация в списъка са още ръководителите на ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, ОУ „Панайот Волов“, ОУ “ Драган Манчов“, ПГ по селско стопанство в Куклен и др.

На 2 юни началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова е събрала всички в сградата на Регионалното управление на образованието, за да им благодари за дългогодишната работа.

Пред ПловдивПрес Иванка Киркова коментира само, че са връчени двумесечни предизвестия на директорите.

„Това е нормална процедура. Всички, които сме в този списък, сме навършили годините за пенсия – някои даже преди година-две. Г-жа Киркова ни покани на разговор, благодари ни и ни връчи предизвестията. Нямаше изненадани, нормално е да се дава шанс на по-младите колеги“, каза пред ПловдивПрес  Славейка Иванова, която 13 години вече е директор на Търговската гимназия.

Тя сподели, че ще си тръгне удовлетворена от свършената работа. „Бяха силни години, успяхме да създадем излючителен екип – удоволствие е да работиш с учителите. Учениците са ни прекрасни, много талантливи и ни дават много поводи за гордост. Предстои голям ремонт на сградата за 1 млн.лв.“, припомни тя.

До 11 юни Министерството на образованието и науката ще обяви конкурс за директори на тези училища.

 

 

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close