Новини Пловдив » България » Борисов в „Панорама“: Повтаря се Костинбродската афера, тези мекерета така работят
България Важно Мнения

Борисов в „Панорама“: Повтаря се Костинбродската афера, тези мекерета така работят

Бойко Борисов
Бойко Борисов

„Аз ще правя комикси също. Сега съм скопен. Докато си премиер не можеш да говориш. Ако кажеш истината, ще кажат, че нарушаваш свободата на словото или че се кара на журналистите. Не, ще дойде моето време, когато аз ще правя комикси, карикатури, ще ги посочвам с пръсти. Ще си изкарам мандата и ще се занимавам с това нещо.“ Така коментира в предаването „Панорама“ по БНТ премиерът Бойко Борисов комиксите, който публикува в последните дни бизнесменът Васил Божков на фейсбук страницата си.

Само една пура е нещото, което е взел от Божков премиерът. „Заклевам се в всичко свято, защото съм много вярващ човек. Една стотинка, един лев не съм взел. Ако може да ми се търси морална вина, то е, че съм помагал на футбола“, каза още Борисов.

Отрече някога да е поправян закон в полза на някой бизнесмен. Бойко Борисов сравни атаките на Васил Божков с Костинбродската афера. Дори заподозря, че отново са замесени същите хора както тогава. „Така беше и в Костинброд. Тези мекерета така работят. Сега се повтаря Костинбродската афера и пак са същите хора“, каза Борисов. Според него не е случайна днешната атака срещу управляващите с новопоявяващите се политически проекти.

„Хазартът не нещо хубаво и ако някой го ползва, то нека бъде в полза на спорта и детско-юношеските школи“, добави премиерът.

В понеделник ще бъдат върнати 203 млн. лв. се връщат на потребителите на Топлофикация, обяви Борисов и добави, че не е променил намерението си да смени ръководството на КЕВР. „Иван Иванов много го уважам, но не може през 2 седмици да ми правят такива номера. Изтекли са им мандатите, не е да съм казал: „Аз тези ще ги махна“.

Премиерът коментира и бившият втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов като му пожела успех. „Колегата Цветанов направи каквото можа за ГЕРБ. Сега прави, каквото може, за да разбива. Желая му успех“, каза Борисов.

Скандалният строеж край Алепу ще си остане само подпорна стена с гнезда за птички, закани се премиерът, като обясни, че преди да започне интервюто е говорил с директора на ДНСК, който е бил на оглед на съоръжението. „Този първи етап е подпорна стена, а втори етап е курортен комплекс, който по-всяка вероятност няма да се строи. Това ще стане прекрасно местообитание на птички, животни. Прекрасна подпорна стена с гнезда“, добави той.

Като най-лошия си късмет определи Борисов появата на коронакризата. „Държават вървеше нагоре. Икономика, инвестиции, всичко растеше с по 10%. Трябва бързо да си възстановим икономиката“, подчерта той и добави, че не се вълнува от рейтинг. „Имал съм 90% ретйтинг, когато станах главен секретар, но това са моментни работи. Само Радев се радва на тези неща.“

„Вирусът не е победен и нищо не е свършило. Надявам се с мерките и стратегията, усвоените от хората правила, да се справим. Той витае – всеки ден имаме по 20, по 30 нови случая. Имаше една теория, че било по-правилно да пуснем вируса, искам да прочета какво каза главният епидемолог на Швеция: „Сгреших тотално“. И казва, че много хора са умрели от неговото решение“, обясни премиерът.

„Всеки ден пускахме едно по едно – паркове, градинки. Спазвайки правилата, за да свикнем да живеем и максимално бързо да се върнем към нормалния живот. Много хора ме упрекнаха, че имаме прекрасни професори и ползвам Мутафчийски, Кунчев или Тодор. Между двете теории, аз карах точно посредата“, заяви Борисов.

Той обясни, че в спора се ражда истината и няма учебник, по който да се действа. „Издъниха се най-големите държави. Измряха им хората. Ние първи си направихме облеклата, маските, очилата, лекарството. Започнахме първи, заедно с италианците, да правим плазмата“, каза Борисов.

„Генерал професор доктор Мутафчийски ми каза само едно нещо – информираност. Помните ли репортажите от Италия и Ню Йорк? За да не се случи това трябва да правим дезинфекция, да има разстояние. Благодарение на индустрията направихме облекла от най-висок клас и снабдяваме Европа с тях. Не Китай, а ние. Заводът в Смолян, който правеше ски, започна да прави маски и очила“, разкри Брорисов.

Премиерът посочи, че в момента България може да лекуват 30 хиляди души, залата на „Арена Армеец“ е изпразнена, както и другите подготвени полеви болници.

„Някои хора мислят, че излезнахме по-богати от кризата. Не, излезнахме по-бедни, но живи, коментира премиерът.

“ За книгите ми беше отдавна мечта да сваля ДДС-то. Колегите предложиха памперсите, пелените, детските храни. Ние го приемаме, защото е в полза на хората“, обясни премиерът по повод гласуването на намаляването на ДДС на дадени стоки и подпомагането на икономиката.

Още новини по темата

Борисов: Заклевам се, една стотинка не съм взел от Божков

Божков: Дал съм 60 млн.лв. директно на Горанов и Борисов

 

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close