Новини Пловдив » България » Борисов: Заклевам се, една стотинка не съм взел от Божков
България Важно

Борисов: Заклевам се, една стотинка не съм взел от Божков

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Да пукна, ако една стотинка, ако един лев, едно евро ми е дал Васил Божков. Васил Божков ме е черпил една пура. Това каза пред bTV премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията на издирвания бизнесмен, че е давал подкупи на висши държавници.  Броени минути преди да започне участието си в „Панорама“, премиерът отговори на въпроси.

Не му прави чест. Ако някой си е позволил да взема пари, нито знам, нито е споделено с мен, добави Борисов.

В живота си се заклевам, една стоника не съм взел. За Горанов не отговарям, отговарям за себе си. Към мен и към партията – нито една стотинка не е дал, подчерта министър-председателят.

Дали някой в хазарта е правил нарушения – в момента прокуратурата проверява, посочи Борисов.

Премиерът заяви, че сме свидетели на опит на Божков да се оневини.

По думите на Борисов проблемът за хазартния бос е възникнал, след като съдружниците му са подали сигнали срещу него. „Защо толкова години неговият бизнес се е развивал добре и не говори , че е давал пари. Изведнъж през 2018-2019 започва да тегли големи пари, защо до този момент не го е направил? пет години е работил абсолютно спокойно“, каза Борисов.

Премиерът коментира, че многократно се е срещал с Божков на различни събития.

„Много хора, на които не съм дал да правят далавери, се обръщат срещу мен. Нека се обръщат, но парите от олигарсите отиват за хората“, каза още Борисов.

„Помните ли, когато между България и Русия имаше трима посредници при доставката на газ. Когато ги премахнах и газът поевтиня с 50%, сега този посредник всеки ден в медията си ме окарикатурява“, добави министър-председателят.

700 милиона липсват, хазартът става 100% държавен, пак карикатури. Нищо, нека ме рисуват, но парите от тези бизнесмени ще отидат в държавния бюджет, за спортистите, за пенсионерите, подчерта премиерът.

Още новини по темата

Божков: Дал съм 60 млн.лв. директно на Горанов и Борисов

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close