Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Сложна операция в УМБАЛ „Св. Георги“ на 72-годишна жена
Градът Здраве Пловдив

Сложна операция в УМБАЛ „Св. Георги“ на 72-годишна жена

Проф. Владимир Ставрев
Проф. Владимир Ставрев

Сложната операция „ревизионна тазобедрена артропластика” извърши екип на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Свети Георги”, съобщи началникът на клиничното звено проф. д-р Владимир Ставрев.

Операцията представлява сваляне на стара протеза, в случая вдясно, и поставяне на нова. Пациентката е немска гражданка на 72 години, която преди няколко месеца отново се довери на болницата за поставяне на безциментова ендопротеза с ацетабуларна капсула с двойна мобилност на мястото на износената й лява тазобедрена става.

Екипът извършил операцията включва специалистите по ортопедия и травматология проф. д-р Владимир Ставрев и д-р Петко Ганев, специализантите д-р Теодор Тянков и д-р Баран Билек и старшата операционна мед. сестра на Клиниката по ортопедия и травматология Маргарита Стоянова.

По желание на пациентката случаят й ще бъде представен по време на брифинг на 8 юни, понеделник, от 10 часа в Рапортната зала на Клиниката по ортопедия и травматология, 5 етаж, Хирургичен блок на УМБАЛ „Свети Георги”, бул. „Пещерско шосе” №66.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...