Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Доктор по медицина оглави АГ отделението в УМБАЛ-Пловдив
Здраве Пловдив

Доктор по медицина оглави АГ отделението в УМБАЛ-Пловдив

Д-р Влатко Глигоров
Д-р Влатко Глигоров

Д-р Влатко Глигоров иска да превърне АГО в едно модерно, функционално и динамично звено

Д-р Влатко Глигоров, дм, е новият началник на отделението по Акушерство и гинекология в УМБАЛ-Пловдив.

Лекарят има 20-годишен опит в пренаталната диагностика, в патология на бременността, функционална и миниинвазивна гинекология, натрупан във II АГ болница „Шейново“ и в МБАЛ „Уни Хоспитал” Панагюрище.

През 2010-2011 г. има акушерска практика във „Васенаар“ Хага, Холандия, а от 2011 г. до 2012 г. практикува в Международен медицински център Хага, Холандия.

В медицинската си дейност залага на щадящи за пациента методи за диагностика и лечение на преканцерози и микроинвазивен карцином на шийката на матката. Прилага алгоритми от интегративната медицина за лечение на вирусни полово-предавани болести. Лекува гинекологични заболявания, свързани с хормонален дисбаланс. Използва лазертерапия за неоперативно лечение при десцензус (смъкване на матката и влагалището) и при инконтиненция (неволно изпускане на урина).

Д-р Глигоров е сертифициран за прилагане на Аптос метод (APTOS methods) чрез атравматично и безкръвно ползване на специален тип конци в сферата на естетичната гинекология и успешно повлиява генитоуринарен синдром при пациентки в менопауза, диспареуния (оплаквания по време на полов контакт, съпроводени със сухота, парене), както и синдрома на вагиналната хиперелаксация, който се среща при пациентки, раждали по естествен начин.

Средното си образование като физиотерапевт получава през 1989 г. в Средно медицинско училище в Белград, Сърбия. През 1995 г. завършва Медицински университет София, а през 1999 г. придобива специалност по Акушерство и гинекология след специализация в СБАЛАГ „Майчин дом“ София. През 2010 г. защитава образователна и научна степен Доктор по медицина. През 2016 г. придобива магистратура по Здравен мениджмънт.

„Нашето отделение е с изключително силен екип в областта на акушерството. Затова смятам, че акцентът в бъдещето развитие трябва да бъде върху оперативната гинекология с въвеждане на иновативни и миниинвазивни методи за диагностика и лечение“, заяви д-р Глигоров. Той изтъкна, че неговата амбиция е да превърне АГО в едно модерно, функционално и динамично звено, което да отговаря на съвременните изисквания за качествено, професионално и достъпно обслужване на пациенти.

Една от първите цели, които си поставя, е да повиши и разшири професионалната квалификация на екипа. Една от възможностите това да се случи е чрез привличане на изявени специалисти в определени области в акушерство и гинекологията, които освен професионалната си експертиза, като консултанти, ще участват и в обучението на нашите кадри, посочи началникът на отделението.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...