Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Михаил Константинов: На 28 март ще са парламентарните избори
COVID-19 България Политика

Проф. Михаил Константинов: На 28 март ще са парламентарните избори

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов

На 28 март 2021 г. ще се проведат редовните парламентарни избори в България. Новината съобщи председателят на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов пред БНТ.

Той коментира дали машинното гласуване ще бъде възможно на следващия вот. „Ако през това време вълната на заразени с коронавирус си тече, вие ще пипнете ли екрана на машината за гласуване? Така че, много трябва да мислим какво ще правим в такъв случай. Този въпрос трябва да се реши – дали изобщо хората ще искат да гласуват машинно“, обясни Константинов и припомни, че във Франция местните избори се проведоха в разгара на коронавирусната инфекция в средата на март и последва масова вълна от заразени.

Той уточни, че няма как да се случи и гласуването по интернет и по пощата, заради тайната на вота. „Според българската конституция вотът е таен, за да бъде изборът на човека свободен. Ако този текст не е се отмени, няма как да въведем интернет гласуване.“, отбеляза професор Михаил Константинов.

Той коментира и как държавата се справя с пандемията от коронавирус. Според него резултатите показват, че смъртността у нас е 7-8%. „Починалите на 1 млн население са 24 души и сме в пъти по-добре от света и Европа. По този показател България е 2 пъти по-добре от света и 10 пъти по-добре от Европа, 9 пъти по-добре от Швейцария, 20 пъти от Франция, Италия и Великобритания, а от държави като Белгия сме 40 пъти по-добре – там резултатът е 40 на 1 или 20 на 1“, пресметна математикът.

Михаил Константинов обясни, че заразата продължава, но успокои, че тези вируси накрая убиват по-малко. „Ако убият всички гостоприемници, те ще загинат. Устойчивите вируси започват да убиват по-малко.”, коментира той..

По думите му, е рано да се каже дали вирусът ще си отиде, но той е убеден, че втора вълна ще има, тъй като това ставало при всички вируси. Той даде пример с испанския грип, който е бил с три вълни.

Още

Пак рекорд! 105 са новите случаи на COVID-19, четирима починаха

Не забравяй! Със закон дали двойна заплата на медиците в битката с холерата, и пенсии на семействата им

Какви мерки налагаха срещу Испанския грип (influenza) през 1918 г (КАДРИ)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...