Quantcast
Новини Пловдив » България » Горски прострелял братовчед в съседски спор в село Плетена
България Важно Инциденти

Горски прострелял братовчед в съседски спор в село Плетена

Илюстративна снимка
Илюстративна снимка

Горски служител простреля братовчед си в съседски спор в сатовчанското село Плетена. Раненият е настанен в столична болница, лекари се борят за живота му.

Инцидентът станал в събота около 22.30 ч. Служителят в Държавното ловно стопанство „Дикчан“ Цветан Марински се скарал със съседите си, които са и негови роднини. Причината била паркирано ремарке на улицата пред къщата, което пречело. Братовчедите на Марински се скарали с него, за да премести ремаркето. Спорът прераснал в бой, пише „24 часа“.

Тогава горският взел служебния си пистолет и подгонил комшиите. Единият от тях, на 30 г., избягал и се скрил в плевнята, но горският го настигнал и стрелял напосоки. Рикоширал куршум се забил в ръката, а друг – в гърдите на младия мъж. Веднага е транспортиран в болницата в Гоце Делчев, а оттам и в столична болница. Бил е контактен, но се наложило да бъде опериран.

Марински също се почувствал зле, вдигнал кръвно и имал насинявания по лицето, и е настанен в болница под полицейска охрана.

Горският е бил в 17-дневен отпуск. Според правилата, е трябвало да предаде служебното си оръжие. В понеделник ще се направи служебна проверка дали това е станало, има ли някакво нарушение и кой е виновен.

Още по темата

Простреляха мъж в Гоцеделчевско

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...