Новини от Пловдив » България » България » Грешка! Заразените с COVID-19 за последното денонощие са 87, а не 105
COVID-19 България

Грешка! Заразените с COVID-19 за последното денонощие са 87, а не 105

covid-19
covid-19

Рекордът от 105 заразени с коронавирус в България за последните 24 часа се оказа фалшива новина.

От Регионалната здравна инспекция в Стара Загора обявиха, че не 22, а само 4 са случаите на коронавирус в областта за последното денонощие и така смъкнаха драстично бройката.

Останалите 18 били работници в „Градус“ – Стара Загора, които са диагностицирани с PCR тест през предходните дни. Към момента във фирмата за пилешко месо има 27 заразени, които са жители на област Стара Загора. Четирима от тях са настанени в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, 55-годишна жена е интубирана.

Причината за натрупването на броя на положителни проби за две денонощия е, че Единният информационен портал е отворен за входиране на данни до 22:00 часа, а лабораториите понякога работят и след този час, обясниха от там. Така излиза, че за последното денонощие случаите на новозаразени са 87, а не 105, както обявиха от Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че тази сутрин от Министерството на здравеопазването обявиха, че 105 от изследваните през последното денонощие 2642 проби са дали положителен резултат.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 1; Враца – 1; Габрово – 2; Добрич – 1; Кърджали – 2; Кюстендил – 1; Пазарджик – 12; Плевен – 3; Пловдив – 3; Разград – 1; Сливен – 7; Смолян – 8; София област – 9; София град – 17; Стара Загора – 22; Търговище – 2; Хасково – 1; Шумен – 12. Прави впечатление, че в районите с огнища продължават да се регистрират нови случаи – в шуменското село Изгрев новите случаи са 9, в Доспат във фирмата за производство на плетива, която сама организира тестване на служителите си, са открити 7 положителни работници. В Кърджали – 2.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...