Quantcast
Новини Пловдив » Градът » 5530 ученици в 7 клас държат НВО по БЕЛ в Пловдив и областта
Градът Образование Пловдив

5530 ученици в 7 клас държат НВО по БЕЛ в Пловдив и областта

Няма желаещи седмокласници да изучават определени специалности
Класните стаи за учениците от 8 до 12 клас остават празни

Галина ГЕОРГИЕВА

Национално външно оценяване по български език и литература в 7 клас се провежда днес. 5530 ученици от Пловдив и областта ще държат изпит при спазване на противоепидемичните мерки. Изискването е за задължително отстояние от метър и половина между децата – в двора на училищата, при допускане в сградите и в класните стаи. Седмокласниците трябва да носят маски и на влизане да дезинфекцират ръцете си.

На входа на училището ще има медицинско лице, което ще измерва температурата, ако има деца с грипоподобни симптоми, те трябва да бъдат настанени в отделна зала.

Изпитът започва в 9,00 часа, а седмокласниците трябва да са в училищата не по-късно от 8,30 часа и да носят документ за самоличност.

Учениците ще разполагат със 60 минути за първата част и на изпита и 90 минути на втората част. За децата със специални образователни потребности ще има още 30 минути за първата част и 50 минути за втората. Ще пишат с черен химикал.

Седмокласниците нямат право да напускат залата преди да приключи съответната част на изпита. Излизането е разрешено след изтичане на първите 60 минути, ако времето за работа е 90.

Всеки, който бъде хванат да преписва от хартиен носител, мобилен телефон, таблет, от съученик,  ще бъде отстранен от изпита.

Близо 60 000 седмокласници в страната се очаква да се явят на НВО по БЕЛ.

Втората задължителна матура за учениците от 7 клас е по математика и тя ще се проведе в сряда, 17 юни.

В условията на извънредната ситуация и предвид различната скорост на
преподаване в отделните училища в изпитните материали за изпитите от НВО, няма да се включва следното учебно съдържание:

– Сложно съставно изречение
-Сложно смесено изречение
-„Бай Ганьо пътува“, Алеко Константинов
– „Неразделни“, Пенчо Славейков
-„Заточеници“, Пейо Яворов
– „По жътва“, Елин Пелин
-„По жицата“, Йордан Йовков

Резултатите от НВО ще бъдат обявени до 29.06.2020 г. и всеки ученик може да направи проверка в електронната система на: https://priem.mon.bg с входящ номер и уникален код за достъп, който се намира в служебните бележки за допускане до изпитите.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...