Новини от Пловдив » Пловдив » КЗК отхвърли и по същество жалбата за 8-те линии на градския транспорт като неоснователна
Пловдив Транспорт

КЗК отхвърли и по същество жалбата за 8-те линии на градския транспорт като неоснователна

Снимката е илюстративна

Комисията за защита на конкуренцията реши в полза на Община Пловдив по отношение на жалбата, подадена от „Монтана – Автобусен транспорт“ ЕООД срещу решение за възлагане на обществена поръчка за 8 линии на градския транспорт. Решението е по същество по жалбата, която бе определена като неоснователна, като преди това КЗК отново се произнесе в полза на общината да няма спиране на процедурата.

След като през настоящата 2020 година изтече договорът за линии от масовия градския транспорт с номера: 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93  на 21 февруари Община Пловдив започна процедура по Закона за обществени поръчки, която още в самото си начало беше обжалвана. Прогнозната стойност е 22 895 604,96 лева без ДДС, като тук се включват компенсациите и субсидиите от държавния и общинския бюджет и собствени приходи на превозвачите. Срокът на изпълнение е до 2028 г. Очакваният годишен пробег за всичките автобуси по въпросните линии е над 4,6 милиона километра.

В момента 8-е линии на градския транспорт се обслужват от фирми, които предоставят тази услуга чрез временни договори до финализиране на обществената поръчка и избор на изпълнител. Едно от условията, които Община Пловдив е заложила, е автобусите да бъдат с екологична категория ЕВРО 6, което ще доведе до 100 % обслужване с най-високия коефициент  за екологосъобразност в града. Според процедурата автобусите трябва да са с над 70 седящи места.

„Целта ни е да надградим транспорта на Пловдив, като го направим модерен, удобен и редовен. Заедно със служителите от ОП „Организация и контрол на транспорта“ искаме да превърнем обществения градски транспорт в предпочитан, като от следващата година въведем и различни начини за разплащане“, увери заместник-кметът Тодор Чонов. Той допълни, че изцяло са подменени SIM картите в автобусите, с което свързаността между превозните средства и Центъра за управление на градския транспорт, ще се подобри.

Срокът за обжалване  на решението на КЗК пред Върховния административен съд е 14 дни. Ако това не бъде направено, то Община Пловдив ще може да продължи със събирането на оферти по обществената поръчка.

Още новини по темата

КЗК поряза фирмата от Монтана, пробвала да спре конкурса за 8-те линии
Фирма от Монтана обжалва поръчката за 8-те автобусни линии

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...