Quantcast
Новини Пловдив » България » Станишев: Нинова разединява БСП
България Важно Политика

Станишев: Нинова разединява БСП

Сергей Станишев
Сергей Станишев

„Когато беше избрана за лидер на БСП преди 4 години, Корнелия Нинова заяви от конгресната трибуна: „Единство! Трябва да бъдем единни!“ А реалността е, че сега се противопоставят органите на партията – Националният съвет и парламентарната група, на членската маса, а това само разединява БСП.“ Това каза лидерът на Парията на европейските социалисти Сергей Станишев в предаването „Още от деня“. Той обясни, че именно разделението в БСП го притеснява. „Националният съвет е разделен наполовина, парламентарната група е разделена наполовина. Това разделение кой го създава? Лидерът!“, добави Станишев.

Той обясни, че няма намеренеие да се кандидатира за председател на БСП, защото вече е минал през това, и отказа да посочи фаворит сред тримата известни засега конкуренти на Нинова за поста. „Този, който предложи БСП да се обедини за общата политическа кауза за спечелване на изборите, ще получи подкрепата на партията. ГЕРБ губят, сега може да се високо в рейтингите след кризата, но липсата на икономически и социален план свалят техния рейтинг, и то без БСП да изглежда солидна и убедителна“, обясни Станишев.

Той нарече твърденията на Корнелия Нинова, че я критикуват само привърженици на ГЕРБ в партията „опорна точка“. Станишев ще поиска изказването му на пленума на БСП в събота да бъде публикувано, за да няма спекулации с думите му.

За бламирането на Нинова на пленума той обясни, че ръководният орган на партията е отказал да бъде гумен печат на намеренията на лидера. „Не се е случвало доклад на председателя да бъде отхвърлен от Националния съвет, но в доклада на Нинова нямаше конкретика“, каза още Сергей Станишев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...