Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Депутатите отхвърлиха законопроекта на Симеонов за казината
Бизнес България Политика

Депутатите отхвърлиха законопроекта на Симеонов за казината

Валери Симеонов
Валери Симеонов

Депутатите отхвърлиха законопроекта на Валери Симеонов казината да бъдат ограничени само в определени места и приеха предложението Комисията по хазарта да стане агенция.
Предложението на ГЕРБ беше прието от депутатите в пленарната зала. Идеята на ГЕРБ хазартният регулатор да бъде под контрола на Министерския съвет, а Комисията да бъде трансформирана в агенция, чийто председател ще може еднолично да отнема лицензи, ядоса червената опозиция.

Никъде няма такъв цар на хазарта, какъвто вие предлагате. Засега са петима души и ги няма 700 млн. Ще ни сложите извънземен ли? Джуркаме закона и го променяме по посока на млечния път и изведнъж „О, небеса, няма да има промяна в бюджета“.

Щом няма да има промени в бюджета, значи следващите 700 млн. ще бъдат откраднати пак ли?“, заяви ядосаният Румен Гечев от БСП.
От ГЕРБ обясниха, че целта на предложените промени са повече приходи и социално отговорно поведение от хазартния бизнес.
„Прецизиране на нормата при вноската за социално поведение, което се издава на един лицензиран оператор. Сега в нашето предложение е записано на вашето внимание да предложим да се събират за всеки издаден лиценз. Със сигурност ще доведе до повече пари, които да влизат в Министерството на спорта за програми, насочени към децата“, поясни Александър Иванов от ГЕРБ.

Освен за спорт, от ГЕРБ ще предложат 10% от събраните суми да отиват за култура. Същевременно от НФСБ имат други идеи за хазарта – казина да има само на определени места. Със 127 гласа “въздържал се“ и едва 22 – “за“ законопроектът на Валери Симеонов беше отхвърлен. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...