Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Директор към седмокласници: Късмет и стискам палци!
Градът Образование Пловдив

Директор към седмокласници: Късмет и стискам палци!

Директорът на СУ "Свети Седмочисленици" Денка Генчева посрещна всяко дете на входа
Директорът на СУ "Свети Седмочисленици" Денка Генчева посрещна всяко дете на входа

Галина ГЕОРГИЕВА

Важно е да сте спокойни, да покажете максимум от знания, да сбъднете мечтите си и да ви приемат там, където желаете. Ако решшите да останете при нас, сте добре дошли! Късмет и стискам палци!  Това пожелание отправи към седмокласниците директорът на СУ „Свети Седмочисленици“ Денка Генчева.

Днес близо 60 000 ученици в 7 клас  от цялата страна се явяват на Национално външно оценяване по математкита и ще пишат по Вариант 2. В Пловдив и областта 5530 са седмокласниците, които ще държат матура.

Малко преди 8,30 часа 59 ученици от два класа  в СУ „Свети Седмочисленици“ започнаха да влизат в сградата на училището, като спазваха изискванията да бъдат на разстояние от метър и половина. На входа медицинската сестра измери на всяко дете температурата, а директорът напомни да си дезинфекцират ръцете.

Медицинската сестра измери температурата на учениците
Медицинската сестра измери температурата на учениците
Ивайло, Мария, Мартина, Поли и Мартин са убедени, че ще се справят с изпита
Ивайло, Мария, Мартина, Поли и Мартин са убедени, че ще се справят с изпита

 

Ивайло, Мария, Мартина, Поли и Мартин от 7 „а“ клас споделиха пред ПловдивПрес, че се вълнуват как ще протече изпитът.

Станали рано сутринта, за да преговорят за последно формулите. Всички, с изключение на Мартин, са ходили на частни уроци, за да се подготвят за матурите по БЕЛ и математика.

Децата признаха, че преди да тръгнат от домовете си, родителите им плиснали чаша с вода, за да им върви по вода. Някои от момичетата пък са запалили свещички в църквата, за да мине по-леко изпитът.

Седмокласниците вярват, че ще се справят и ще изкарат високи оценки.

Мартин и Поли ще кандидатстват в Математическата  гимназия, Мартина и Мария са харесали Руската гимназия, а  Ивайло – Професионалната гимназия по електротехника и електроника.

Учениците спазваха дистанцията то метър и половина
Учениците спазваха дистанцията то метър и половина

“ Осигурили сме 6 зали, в 5 стаи ще има по 10 ученици, а в едната -9. Училището отворихме в 7,30 часа за дезинфекция и проветрение. Квесторите са с шлемове, осигурили сме маски и ръкавици, както за тях, така и за децата. Даваме джобчета с името на всеки ученик, за да си постави телефона, след като го изключи, както и плик за личните вещи“, обясни Денка Генчева.

Изпитът започвна в 9 часа и ще продължи 150 минути. Децата ще решават 23 задачи.

Заради извънредната ситуация покрай пандемията с коронавируса и различната скорост на преподаване в различните училища в изпитния вариант по математкита не е включено следното учебно съдържание: Неравенства – линейни неравенства с едно неизвестно ax + b < 0, ax + b > 0, ax + b ≤ 0 и ax + b ≥ 0 и неравенства, свеждащи се към тях чрез еквивалентни преобразувания; неравенства между страни и ъгли в триъгълника; неравенство на
триъгълника; моделиране с неравенства. Успоредник. Видове успоредници – правоъгълник, ромб, квадрат.

В понеделник се проведе Националното външно оценяване по български език. Резултатите от двата изпита се очакват до 29 юли. Подаването на документи за участие в класирането за прием в гимназия започва от 3 юли.

СУ "Свети Седмочисленици"
СУ „Свети Седмочисленици“

Още новини по темата

Седмокласниците се явяват на матура по математика

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...