Quantcast
Новини Пловдив » Важно » „Колодрума“ с реални шансове за домакинства Европейско по колоездене на писта 2020 г.
Важно Градът Колоездене Посоки Спорт Спорт Важно

„Колодрума“ с реални шансове за домакинства Европейско по колоездене на писта 2020 г.

Колодрума може да грабне Евро2020 по колоездене на писта.
Колодрума може да грабне Евро2020 по колоездене на писта.

За първи път в спортната ни история България има реален шанс да посрещне Европейското първенство по колоездене на писта през 2020г.

Шампионатите на България и Румъния, както и Балканският шампионат по колоездене на писта 2018г.  доказаха, че пловдивската зала  „Колодрума“ отговаря на всички критерии за провеждането на национални и международни турнири.

С подкрепата на вицепрезидента на Европейския колоездачен съюз (UEC) Александър Гусятников и Драгомир Кузов, председател на УС новосъздадената Българската федерация по колоездене, Пловдив има огромен шанс да бъде избран за домакин на Европейското първенство по колоездене на писта 2020.

Състезанието бе планирано да се проведе от 14 до 18 октомври 2020, но беше отложено поради пандемията от COVID-19 и отлагането на Олимпийските игри в Токио. Така целият спортен календар се размести.

Припомняме, че през май 2020г. UEC реши Европейското първенство на писта да се проведе от 11 до 15 октомври 2020, а домакинът да бъде обявен по-късно. Окончателното решение ще бъде официално оповестено от UEC на 1 юли 2020.

Европейското първенство по колоездене на пистата се провежда ежегодно.

Като единствена покрита писта на Балканите, модерната пловдивска зала „Колодрума“ е един от фаворитите за домакин на тазгодишното издание на престижния турнир. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...