Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Премиерът на Северен Рейн–Вестфалия обвини българите за коронавируса
COVID-19 Важно Свят

Премиерът на Северен Рейн–Вестфалия обвини българите за коронавируса

Армин Лашет
Армин Лашет

Министър-председателят на германската провинция Северен Рейн–Вестфалия Армин Лашет хвърли вината върху българските и румънските работници за разпространението на заразата от коронавирус в областта, пише „Ди Велт”.

Изказването на политика от Християндемократически съюз бе направено, след като кланица в провинцията в град Реда-Виденбрюк се превърна в огнище на инфекцията, съобщава „Ди Велт”.

На журналистически въпрос какво говори появата на толкова много нови случаи на COVID-19 след облекчаването на мерките, Лашет отговоря: „Това не говори нищо и няма нищо общо, защото българи и румънци са влезли там и тогава се появява вирусът”.

„Това ще се случи навсякъде. На територията на цяла Германия действат сходни правила”, заяви той.

„Това няма нищо общо с облекчаването на мерките, а с условията в предприятията и условията за живот на тези работници“, казва Лашет.

Премиерът даде пример с ферма за аспержи в Бавария, в която е имало 95 положителни проби на работниците там, както и огнище на зараза, регистрирано неотдавна в кланица в Косфелд.

По данни на местните здравни власти, най-малко 400 работници в месокомбинат в Северен Рейн – Вестфалия са се заразили с коронавирус.

От проведените 500 теста 400 са били положителни и се очакват резултатите от още 500 теста.

През последните седмици, на фона на облекчените ограничителни мерки и намаляването на темповете на ръст на заболели от COVID-19, в няколко предприятия за преработка на месо беше регистрирано заразяване с коронавирус. Във връзка с това миналата седмица германското правителство одобри концепция за затягане на контрола в предприятията от месодобивната и месопреработвателната промишленост. /ПловдивПрес

 

Още

След масови прояви 160 души под карантина в Германия

Огнище на зараза в Нойкьолн – имигрантският квартал в Берлин, има и българи

Арестуваха протестиращи в Берлин срещу мерките за изолация

40 души се заразиха с COVID-19 на църковна служба в Германия

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...