Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Илко Василев-Базѝлео: Животът е маскарад и без карантина
Култура Посоки Суматоха Сцена

Илко Василев-Базѝлео: Животът е маскарад и без карантина

Илко Василев-Базѝлео
Илко Василев-Базѝлео

„Маскарад“ е най-новият видеоклип на певеца Илко Василев-Базѝлео, чиято премиера бе на 17 юни вечерта едновременно в YouTube канала на изпълнителя и в неговата Фейсбук страница. Самата песен в модерен поп стил е направена доста по-рано от пандемията с COVID-19, но карантината създала възможност на екипа да реализира визуалния продукт, разкриха творците.

Кадрите са заснети в Пловдив и са режисирани от оператора Калоян Калчев. Той заедно с Илко Василев-Базѝлео избистрят сценария. Екранна партньорка на певеца в клипа е актрисата от театър „Hand“ Здравка Христозова. Автор на стиховете на песента „Маскарад“ е текстописецът Татяна Белева. Музиката е на самия изпълнител, а аранжиментът, записите, мастерингът и миксингът са направени от композитора на филмова музика Алекс Костов.

„Маскарад“ е една метафора на човешките взаимоотношения – конкретно в любовта, но и в екзистенциален аспект“, споделя Илко Василев-Базѝлео. Според него всеки сам за себе си трябва да реши дали и кога има нужда от прикриване, както и с каква цел. „Живеем измислено, създаваме балонен свят. В същото време не може да кажем, че не трябва да играем роли. Защото това е щит. Но в истинските отношения трябва да сме открити“, убеден е Илко Василев-Базѝлео.

Споделя убеждението си, че животът е маскарад и без карантина. Присъствието на темата за коронавируса във видеоклипа е по-скоро гротескно. „Пандемията е факт, част от живота на всеки и оставя своя отпечатък върху цялата човешка история. Така че, не можеше да го подминем“, категоричен е изпълнителят.

Видеоклипът на песента „Маскарад“ може да бъде гледан в https://youtu.be/UHg4F6lJKFE

и

https://business.facebook.com/ILkoVasilevBazileo/videos/3990992874306643/

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...