Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Мярка срещу COVID-19: Над 118 хил. затворници в Европа са освободени
COVID-19 Свят

Мярка срещу COVID-19: Над 118 хил. затворници в Европа са освободени

затвор
затвор

Европейските страни са освободили над 118 000 затворници като мярка срещу разпространението на новия коронавирус, сочи публикувано днес изследване на Съвета на Европа (СЕ), цитирано от ДПА.

20 от обхванатите от проучването 43 държави са пуснали предсрочно от затвора хора заради пандемията. Огромната част от тези затворници – 102 944 души, са били освободени в Турция или около 35 процента от хората, излежаващи присъди.

Франция е освободила над 10 000 затворници, или 14 процента. Те обаче не са включени в сметката, тъй като така или иначе е трябвало да бъдат пуснати.

Кипър, Словения, Португалия, Норвегия и Ирландия са освободили предсрочно по над 10 процента от своите затворници, показва изследването, извършено от Университета на Лозана в Швейцария, допълва БТА.

България не е освободила предсрочно затворници като мярка срещу коронавируса, се казва в проучването. Дори населеността на затворите в нашата страна леко се е увеличила – от 78,9 души на 100 налични места към 1 януари тази година до 80,9 човека на 15 април.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...