Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Зов за помощ: Да дадем шанс за живот на 2-годишната Зария!
Градът Общество Пловдив

Зов за помощ: Да дадем шанс за живот на 2-годишната Зария!

Зария
Зария

2-годишната Зария  се нуждае от спешна трансплантация на стволови клетки.

Когато навършва момиченцето 10 месеца, съдбата поднася на нея и семейството й шокираща новина – детето е диагностицирано със злокачествено заболяване – остра лимфобластна левкемия.

Започва незабавно лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, след като се установява, че клетките в костния й мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии. Активната фаза на болничното лечение продължава 60 дни и приключва през юли 2019 г., след което Зария преминава на поддържаща терапия. С огромни усилия от страна на родителите в този период малкото момиче започва да ходи и да се завръща към нормалния начин на живот, доколкото е възможно.

На 02 април тази година нещата претърпяват ужасен обрат. След влошаване на общото й състояние, Зария е приета отново в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги“ – тогава тя е 2 години и 3 месеца. След направата на всички костно-мозъчни изследвания, се установява, че тя има нов рецидив и раковите клетки в мозъка са 81%.

Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че момиченцето не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота й. Лечението продължава с имунотерапия, но за съжаление тя се оказва неуспешна. Последва нова химиотерапия.

Неотложно трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки след намирането на съвместим донор. Трансплантацията ще бъде направена в Германия – Университетска клиника град Франкфурт, в Центъра за детско-юношеска клиника, отделение по трансплантация на стволови клетки.

Сумата, която трябва да бъде събрана, е 100 000 евро. Но тя е непосилна за семейството.

На 31 август 2020 г. е определена дата за приемане в клиниката и последващо лечение. За целта е необходимо малкото дете да е в ремисия.

Семейството на Зария се обръща с молба към всички, готови да отворят сърцата си, и да помогнат в момент, когато тя има най-голяма нужда от това. Всяка помощ е от значение и е малка крачка към оздравяването на невръстното дете.

Всеки, който иска да направи дарение, може да преведе желаната от него сума на следната сметка:

IBAN:  BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев/

paypal.com:  helpzariya@gmail.com

epay.bg КИН:  2512788094

За контакти със семейството:

 Facebook: https://www.facebook.com/helpzariya

web: https://help-zariya.com

лице за контакт: Милчо Златков Златев / 0888148104

Средства могат да се предоставят и в районната администрация на „Северен“ ( на адрес бул. „Цар Борис III Обединител” 22А) в специално обособени кутии.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...