майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Пламен Узунов на разпит. Пламен Бобоков: Узунов ми е само приятел
България Важно Съд и Прокуратура

Пламен Узунов на разпит. Пламен Бобоков: Узунов ми е само приятел

Пламен Бобоков и Пламен Узунов
Пламен Бобоков и Пламен Узунов

„Аз имам страшно много контакти, защото от 28 години съм в бизнеса. Съвсем нормално е да познавам страшно много хора, но това не ме превръща в престъпник по никакъв начин.“ Това каза пред журналисти бизнесменът Пламен Бобоков, предаде БГНЕС.

„С Пламен Узунов сме приятели и нищо повече. Абсолютно по никакъв начин, той не може да ми е бил лоби или каквото и да е било“, заяви Бобоков.

В момента се провежда заседание, на което се гледа мярката за неотклонение на бизнесмена Пламен Бобоков, обвинен за участие в организирана престъпна група.

Днес бяха представени разговори пред съда от прокурор Петър Белчев. Той обясни пред медиите, че те са в писмена форма посредством компютърна програма Телеграм, Уатс ъп и други. Първият е между Бобоков и прокурор Николай Николов при Окръжна прокуратура Русе. Другият, както обясни прокурор Белчев, е между Бобоков и секретар при президентството Пламен Узунов. „Трети разговор вероятно с лице с имунитет (президента). Касае се за концесията на пристанище в Либерия за срок от 25 години. Обвиняемият Бобоков заявил на лицето с имунитет, че президента на Либерия проявява интерес от запознанството си с него с оглед на изпращане на посланик на република България в Нигерия с акредитация в Либерия. Това е разговорът в писмена форма”, заяви Белчев пред медиите.

Той обясни, че е направил това, за да обоснове обстоятелството, че е налице реална опасност Пламен Бобоков да се укрие и да извърши друго престъпление, предвид факта, че притежава огромно влияние върху лица заемащи висши държавни длъжности в това число и вероятно лица с имунитет.  Кои са тези лица? На този въпрос прокурорът каза, че на този етап не са установили по безспорен и категоричен начин, затова използват този термин. „В комуникацията, която е в писмена форма, там е посочено президент. Но дали става въпрос за президента не мога да ви кажа с категоричност”, посочи той.

Самият Пламен Бобоков заяви пред медиите, че с президента се е виждал официално. „Бил съм преди години, преди 2 или 3 години съм бил на среща с президента, просто за разговор нищо повече”, заяви още той и добави, че няма нищо общо с българските власти по никакъв начин. Бобоков посочи, че с Васил Божков може да се каже, че са приятели. „Виждали сме се 4-5 пъти в годината, не повече”, заяви още той.

Пламен Бобоков беше задържан в четвъртък сутрин с прокурорско нареждане от наблюдаващия прокурор по делото срещу него Генка Бързашка. Това стана въпреки платената гаранция в размер на 1 милион лева.

В началото на юни брат му Атанас Бобоков остана за постоянно в арестa заради схемата с вносния боклук у нас. Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата “Монбат Рисайклинг” на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов също е в сградата на Специализирания съд днес за разпит в качеството му на свидетел, съобщи прокурор Генка Бързашка. „Пламен Узунов е призован нормално по телефона, лично аз го призовах по телефона, за което е изготвен протокол вчера“, заяви тя. Дошъл е сам в сградата на Специализирания съд и се разпитва в момента като свидетел, уточни още Бързашка.

От прокуратурата днес съобщиха, че президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е уличен в търговия с влияние.

На 27 декември 2018 г. е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние.

Още по темата

Спецпрокуратурата обискира президентския секретар Пламен Узунов
Чат с Пламен Бобоков уличава Пламен Узунов в търговия с влияние (СНИМКИ)
Пак задържаха Пламен Бобоков, въпреки гаранцията от 1 млн. лв.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...