Quantcast
Новини Пловдив » България » Божков: Горанов не чете законите, които е гласувал
България Важно

Божков: Горанов не чете законите, които е гласувал

Васил Божков
Васил Божков

Владислав Иванов Горанов не само не зачита, но и дори и не чете закони, които е гласувал, подписал и е длъжен да прилага. Това написа във Фейсбук хазартният бизнесмен с 18 обвинения Васил Божков.Той задава четири въпроса на финансовия министър Владислав Горанов относно декларациите за такси върху хазартните игри.

През февруари Държавната комисия по хазарт (ДКХ) наложи четири акта на фирмите на Божков, според които не са внесени данъци в размер на 700 млн. лв.

Укриващият се в Дубай бизнесмен прилага съответните декларации за отчитане към хазната, които по думите му са одобрени от ресорния министър, и пита защо в тях има две графи за облагане с 15% върху залозите и за 20% върху получените комисионни, съобщи bTV.

Допълва, че ако 20% върху комисионната е само за покер турнирите, защо в документа опцията за покер турнир не съществува. Пита още и кой е отговорен за ежемесечно одобряваните декларациите и как неговите са били одобрявани „незаконно“.

И ако глупостта и „услужливата памет“ са извинение, злоупотребата с власт и лъжите на член на управляващата #хунта са престъпление. Рано или късно се носи отговорност. И въпроси, от чиито отговори не можеш да бягаш, пише още Божков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...