Новини от Пловдив » Важно » Съботен цикъл: Да ви светна по последния (предпоследния) скандал
Важно Мнения Съботен цикъл

Съботен цикъл: Да ви светна по последния (предпоследния) скандал

Георги Петров

Георги ПEТРОВ, Съботен цикъл


Яа-а-а, колко много хора у нас в Република България, разбират от подривни дейности, правене на правдоподобни и злонамерени монтажи, на снимки и клипове. С високо качество! Нали си знаете, че фалшивите банкноти, от левовеве, евро и долари, правени у нас, са с високо качество. Което изумява професионалистите и службите по света, които са създадени да се борят с фалшификатите на пари.

Та и аудиозаписите, снимките и клиповете, на които се чува гласът и се вижда образът и снагата на г-н министър-председателят ни, може и да са манипулирани, но са като истински. А и никак не са малко хората, които мислят, че са истински. И сега пък други много хора се напъват да изтъкнат аргументи в подкрепа на обратната теза. Че не са истински.

И като погледнеш, българският народ се е разделил и се напъва. Едната част, която обича премиера, се напъва да докаже на другата част, която не обича премиера и неговите методи на ръководство на държавата, че е подла, лоша и неблагодарна. И най-вече неродолюбива, родоотстъпническа и слугуваща на КГБ. Не е сигурно дали го има още това КГБ, но сътоветната част от народа ни го използва, защото й звучи силно и безапелационно позорящо.

Това, разбира се, е глупаво, че и оттатък минава. Хората се пенявят по подхвърлената тема и нищо друго не виждат. И отделят съвсем незначитено внимание на факта, че от година на година ги правят на все по-тъпи маймуни. Как мислите, възможно ли е да няма личности, които да са доволни от това масово затъпяване.

Представят ни строеж на хотел на Алепу за подпорна стена на свлачище. Да, бе да, ние ги знаем, това без помощ от властта, не става. Ще си построят хотелчето и ще си цицат мангизките, като отмине шумотевицата. И до тук.

Болница във Веринград отказва да приеме на лечение жена от Сърница, защото е от Сърница, а там има огнище на вируса. У-у-у, как не ги е срам, нали Хипократова клетва са давали. И толкова, нищо повече. Няма нарушение на морала, няма погазване на закона, няма търсене на отговорност за това. Лошо, дори още по-лошо, но ще мине като другите лошотии.

Да не говорим за старите въвонели се батаци. Лошите ремонти на републикански пътища и булеварди в столицата, които не спират, защото се правят лошо, вероятно с цел да се открадне. Ами нашият транспоротен проект в Пловдив, които глътна десетки милиони и нищо няма насреща. Испанската фирма е виновна. И толкова. Ами кой подписва договорите. Как ги обезпечи. Никой не пита за радост на тези, които трябва да отговарят. Нали сте забелязали как ние гражданите на Пловдив, древният и вечен Пловдив, вече сме ги прежалили тези изгубени милиони. Защо ли? Защото обстоятелствата са ни направили равнодушни.

И крием, дори от себе си, това си пагубно, ама отровно пагубно равнодушие зад плоски клюки и просташки наддумвания по странни теми. Теми, които ни се спускат периодично.

Не зная кой ги пуска, но нали е казано, че признат грях е половин грях, в тази простотия ние медиите имаме флагманската роля. Сега сме вперили взор в спалнята на министър-председателя

Правим го с увлечението и настървените физиономии на най-противните махленски клюкарки. И дори се възхищаваме на най-устатите от тях, които ни се представят като социолзи, политолози и всякакви лози.

Не, това не е тяхна работа, нито наша на обикновените разносвачи на всякакви новини. Ние имаме все пак държава. Тази държава има правоохранителни органи, има следствие, има прокуратура има съдилища. Те ли са попарени от варварската демокрация. Ние ли не ги оставяме на мира да си вършат работата. Другите власти ли им се пречкат, чува се сериозни магистрати да го казват. А е възможно и тези органи да манкират изплнение на задълженията си заради по-безпроблемното съществуване на личния си състав. Но такова едно предположение би било обидно за почтените магистрати, изградили се като високи професионалисти. И е в стила на хората, които си обясняват света по махленски.

Най-вредно е увлечението на обикновения народ да се мъчи по махленски да разследва и да съди. Според бедните си познания, доколкото ги има на разположение и според политическите си увлечения. Премиерът е способен на тия резили, защото е от вашата лоша и непочтена партия. Премиерът ни е юнак непорочен, но вашата лоша и непочтена партия му завижда на успехите и е впрегнала и най-новите постижения на технологиите , за да го резили.

Странно нещо е увлечението на по-голямата част от българското човечество, да си мисли, че от всичко разбира. Колкото по-малко знае човек, толкова повече си мисли, че всичко знае, казваше на времето покойният голям карикатурист и мъдрец Борис Димовски.

И тук някъде, кой знае защо, ми домъчнява за г-н премиера ни. Вие сте прости и аз съм прост, казват, че ни го е казвал. Това значи, че е избиран, защото е мъжкар и защото им/ни/ говори на познат език, не се прави на голяма работа, народен човек е като нас. Но сега с тия пачки в чекмеджето…

Ако наистина самият г-н министър-председател ги е сдиплил там, е сгрешил. Не е предвидил, че някой може да ги види или още по-лошото, да ги покаже на народните маси. Ако пък някой е направил този качествен монтаж на тази картина, е успял на макс. Показал е на феновете на г-н Б. Борисов негово друго лице, обратно на това, което ги е направило негови фенове.

Сигурен съм, че избирателите на г-н Борисов ще си кажат – я-а-а и нашият човек, когото смятахме за народен и честен, обичал да се осамотява с многото си парички на голяма купчна, а ние си гледаме празните портмонета… Три са непредвидимите и много опасни стихии – водата, огънят и завистта, сещате се откъде съм я взел тази сентенция.

Още от зораите на човечеството и трите стихии се подправят, манипулират се, изкуствено се предизвикват, за да се навреди на мразения. Все едно дали мразеният е мразен основателно или е мразен, защото е по-успял от мразещия.

Ето ви го и премирът от тези дни. Ученик от руското село Покровка в Новосибирска област мразел да ходи на училище. Вмъкнал се през нощта в кабинета по география и подпалил географските карти, а чрез тях и цялото училище. Което изгоряло. Пикантна новина и съвсем според изискванията на днешното време.

Но не успя да се пребори за световното внимание. Затъмни я информацията, че президентът на държавата България си е доставил модерен дрон от другия край на света, за да прониква чрез него в личното пространство на министър-председатя на същата тази държава. За да го тормози и компроментира, защото му завиждал на успехите!

И това не е фалшива новина, източникът й е сигурен и официален – самият министър- председател на държавата България.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...