Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Възстановяват ресторанта на Сахат тепе
Бизнес Пловдив

Възстановяват ресторанта на Сахат тепе

Някогашният ресторант на Сахат тепе.
Някогашният ресторант на Сахат тепе.

Ваня ДРАГАНОВА

Някогашният ресторант на Сахат тепе ще бъде възстановен, като ще се търси наемател, който да направи нужните инвестиции и след това да ползва заведението в продължение на 10 години, без да дължи нищо на общината. Идеята е на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и ще бъде обсъждана на предстоящата на 25 юни сесия на Общинския съвет.

Ресторантът на тепето е бил изграден през 30-те години на 20 век и съборен през 70-те. Според историка Владимир Балчев е имало намерение на мястото да бъде построен нов и модерен ресторант, но това така и не се е случило. Сега се предвижда ресторантът да бъде възстановен по старите планове за изграждането му – на площ от 240 кв. м. Ще бъде обновена и прилежащата инфраструктура, пред заведението ще има и шадраван, както е било преди.

Липсата на заведения, от които човек да си купи вода, кафе или нещо за ядене, е сред причините тепетата да пустеят. Преди години имаше намерение да бъде възстановен и някогашният бюфет на Бунарджика, но реални стъпки в тази посока досега няма.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...