Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Любо Ганев на среща с женския национален отбор по волейбол в Пловдив
Волейбол Спорт Спорт Важно

Любо Ганев на среща с женския национален отбор по волейбол в Пловдив

Любо Ганев се срещна с женския национален отбор.
Любо Ганев се срещна с женския национален отбор.

Президентът на БФВ Любомир Ганев се срещна с женския национален отбор, който е на лагер в Пловдив. На срещата присъстваха президентът на Марица (Пловдив) и първи вицепрезидент на БФВ Илия Динков, старши треньорът на националния отбор и Марица Иван Петков и мениджърът на Марица и отговорник за международната дейност в БФВ Борис Халачев, съобщи сайтът на Марица.

Ганев заяви, че следващата година – 2021, ще бъде годината на женския национален отбор. Както е известно догодина България ще приеме заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия европейското първенство за жени.

„Никога повече няма да има разделение в отношението и интереса към мъжкия и женския национален отбор. Условията, при които отборите ще се готвят, ще бъдат идентични. Маркетингът и медийното отразяване на жените ще бъде абсолютно еднакво с това към мъжете. Повече не искам да слушам, че сме пренебрегвали нашите дами. Напротив – ние очакваме те да бъдат на най-високо ниво и за женския ни волейбол да се говори не само в Европа, но и в света през 2021 година“, каза Ганев.

„От момичетата искам едно-единствено – да тренират здраво, да са концентрирани върху работата си и когато дойдат големите мачове, да са топ. Като президент на федерацията обещавам, че всичко, от което имат нужда, ще бъде изпълнено. Надявам се да отпразнуваме подобаващо 40-ата годишнина от европейското злато. През 1981-а бяхме на върха и турнирът беше в България. Година по-рано станахме трети на олимпиадата в Москва. Целта на всички, които обичаме волейбола, е не да почитаме юбилеи, а да изградим основата, върху която ще дойдат новите триумфи. Затова накрая искам пак да подчертая – 2021 трябва да е годината на женския ни волейбол!“, обобщи Ганев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...