Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Приходи за 5000 лв. от електронна продажба на билети вчера отчитат в ОКТ
Пловдив Транспорт

Приходи за 5000 лв. от електронна продажба на билети вчера отчитат в ОКТ

Електронно таксуване
Електронното таксуване така и не проработи.

Ваня ДРАГАНОВА

Билети за 5000 лв. са продадени през автоматите за електронно таксуване по спирките и в автобусите през вчерашния ден, когато трябваше да спре продажбата на билети от кондуктори и шофьори. Справката беше предоставена от предприятието „Организация и контрол на транспорта“ (ОКТ) по искане на ПловдивПрес. Това е рекорд в сравнение с досегашните опити за електронно таксуване, защото до момента максималният дневен приход от продажба по този начин е бил 100 лв. „Данните дават известно основание за оптимизъм за устойчивост на системата след прочените в нея“, коментира директорът на ОКТ Пламен Вълков.

254 автобуса са се движили по лините на градския транспорт вчера. 28 от тях не са оборудвани с устройства за електронно таксуване, защото нямат такова задължение – те са на превозвачи с временни договори, докато бъде избран изпълнител по обжалваната обществена поръчка за 8 от линиите. В 16 автобуса електронните устройства не са работили, сред тях са 10-те, в които автоматите бяха залети с вода.

След като репортер на ПловдивПрес засече кондукторка по линия 99 да продава билети, защото нямало хартия в устройството, от ОКТ обясниха, че хартия може да бъде заредена на всяка последна спирка.

Кондукторите, които трабва да помагат да хората да се таксуват електронно, получават комисиона за всеки продаден по този начин билет. Това се прави, за да имат стимул да не саботират системата.

Още новини по темата

Безкондукторното таксуване пак пред провал
Вандализъм! Заляха с вода машини за билети в градския транспорт

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...