Quantcast
Новини Пловдив » България » Прокуратурата: Половин година Бобоков и Узунов са обсъждали дело във ВАС
България Важно

Прокуратурата: Половин година Бобоков и Узунов са обсъждали дело във ВАС

Пламен Бобоков и Пламен Узунов
Пламен Бобоков и Пламен Узунов

Специализираната прокуратура публикува нова кореспонденция между секретаря на президента Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков.

Според прокуратурата от нея става ясно, че двамата са водили активна комуникация  по хода на административно дело, която е започнала непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд (ВАС). Узунов и Бобоков са обсъждали предмета на делото в продължение на половин година.

Видно от разменена писмена кореспонденция чрез мобилно приложение на 27.09.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” пише до П.Б.: „Чакам номерчето.“ Отговорът на П.Б. до „Prezident-Pl. Uzunov” съдържа снимка, която предоставя информация за образуваното две седмици по-рано (на 13.09.2018 г.) административно дело по протест срещу предхождащо решение на Административен съд-Бургас. Самото заседание на ВАС по конкретното адм. дело е насрочено за 27.11.2018 г.

От разпространената от Спецпрокуратура в края на миналата седмица информация, на 27.12.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” уведомява П.Б. за съдебното решение, преди същото още да е подписано от членовете на съдебния състав. Самото решение става публично шест дни по-късно – на 02.01.2019 г.

„Експертизата на мобилните устройства, ползвани от П.Б., установява, че с „Prezident-Pl. Uzunov” са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за съдебни дела и решения по тях”, сочат от Прокуратурата. По повод твърденията на Узунов, че с Бобоков отношенията му са имали само делови характер, от държавното обвинение обявиха, че комуникацията между тях сочи за много лични срещи.

Още по темата

Спецпрокуратурата обискира президентския секретар Пламен Узунов
Чат с Пламен Бобоков уличава Пламен Узунов в търговия с влияние (СНИМКИ)
Пламен Бобоков: Приятели сме с Пламен Узунов
Прокуратурата пусна още чатове на Бобоков с Узунов
Пламен Узунов: Обвиненията за търговия с влияние са безпочвени
Румен Радев защити Пламен Узунов

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...