Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Само окръжният прокурор на Смолян кандидат за шеф на Апелативна прокуратура – Пловдив, засега
Пловдив Регион Смолян Съд и Прокуратура

Само окръжният прокурор на Смолян кандидат за шеф на Апелативна прокуратура – Пловдив, засега

Тодор Деянов Снимка: БНР
Тодор Деянов Снимка: БНР

Ваня ДРАГАНОВА

Само окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов е подал документи в конкурса за шеф на Апелативната прокуратура – Пловдив, засега. Срокът изтича на 29 юни. До обявяването на конкурс се стигна, след като апелативният прокурор Иван Даскалов подаде оставка през януари. Мотиви не бяха огласени.

Тодор Деянов е започнал работа като юрист в Община Смолян, бил е съдия и два пъти председател на  Районния съд в родопския град, след това става прокурор. Ръководи Окръжната прокуратура в Смолян за втори мандат, който тече от януари м. г.

В концепцията си, депозирана пред ВСС, Деянов постава акцент върху работата по делата, свързани с корупция, „тъй като резултатите не са особено впечатляващи“. Той предлага в окръжните прокуратури да се определи по един прокурор, който да се занимава приоритетно с корупционните престъпления и да бъде изключен от случайното разпределение на делата.

Друга идея на Деянов е да се прецизира моментът на привличането на заподозрени като обвиняеми, особено по дела с висок обществен интерес, защото сега това често се прави, преди да са събрани достатъчно доказателства,  а това често води до оправдателни присъди и впоследствие до дела по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...