Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » Откриха обновения площад „Съборище“
Кадър на деня

Откриха обновения площад „Съборище“

Рязането на лентата на обновения площад "Съборище"
Рязането на лентата на обновения площад "Съборище"

Община Пловдив продължава с обновяването на цели зони и междублокови пространства в Централна градска част. Това стана ясно, след като днес кметът Здравко Димитров представи част от готовите вече обекти, реализирани по оперативна програма „Региони в растеж“. Междублоковото пространство на пл. „Съборище“  е изцяло облагородено с нова детска площадка, спортно игрище, място за игра и почивка и паркинг.

„Продължаваме с ремонта на тротоари, улици, зелените площи в междублоковите пространства. В момента очакваме оценката на Министерство на регионалното развитие и благоустройството по обновяването на градската среда за периода 2020-2023г. Надявам се от есента да стартираме работа“, заяви кметът Здравко Димитров, докато правеше инспекция заедно със заместник-кмета Пламен Райчев и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

По новия проект се предвижда ремонтът на тротоарите и улиците в карето на югозапад от кръстовището на бул. „Шести септември“ и бул. „Източен“ а именно: „Неофит Бозвели”, „Райно Попович”, „Александър Пушкин”, „Драгоя Божилов”, „Страхил”, „Ивац”. Голяма част от тях не са ремонтирани от години и са в недобро състояние, а на някои настилката е калдъръмена.

Изцяло ще бъде обновена и модернизирана визията на площад „Житен пазар“, ще бъдат  монтирани елементи по градското обзавеждане, енергоспестяващо улично осветление, озеленяване, изграждане на ВиК инфраструктура и т.н.

Допълнително в междублоковите пространства ще бъдат подменени настилката на пешеходните алеи, ще се изградят спортни и детски площадки, ще се монтират паркови архитектурни елементи, както и автоматизирани поливните системи.

Бюджетът на новото проектно предложение е около 10 милиона лева, като безвъзмездните средства са 9 968 330 лева, а собственият принос на община Пловдив е 352 215 лева. Предвижда се продължителността на проекта да бъде 30 месеца.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...