Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Борисов повози в джипа кметица от БСП и даде старт на строежа на нов мост в Троян
България Политика

Борисов повози в джипа кметица от БСП и даде старт на строежа на нов мост в Троян

Когато кметът е добър, държавата не му пречи, каза Борисов за кметицата на Троян, която е от БСП
Когато кметът е добър, държавата не му пречи, каза Борисов за кметицата на Троян, която е от БСП

Кметицата на Троян от БСП Донка Михайлова стана пасажер в джипа на премиера Бойко Борисов днес по време на посещение на министър-председателя в района.

Когато кметът е добър, държавата не му пречи“, каза Борисов, след като даде старт на изграждането на транспортен мост над река Осъм.

Съоръжението над река Бели Осъм ще е с дължина 43,2 м и ще изведе транзитния трафик от центъра на града през индустриалната зона. Изпълнението на проекта е също и първи етап от изграждането на обходен път на града.

Премиерът разгледа и регионалното депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци. За изграждането на трета клетка правителството осигури 2,56 млн. лв., тъй като капацитетът на настоящите две е изчерпан.

„Преди като идвах, беше така разбито, а сега като влизаш в Троян, друго си е. Вчера на заседанието на Министерския съвет отпуснахме близо 2,6 милиона лева за клетка за депото за отпадъци, пак приблизително толкова – и за моста, а всички обществени сгради вече са санирани”, заяви премиерът, цитиран от Нова телевизия.

„С вашето идване две важни неща се случват – третата клетка на депото и изграждането на моста“, обърна се кметът на Троян Донка Михайлова към министър-председателя. Михайлова благодари на премиера за полученото финансиране от правителството за двата важни за града обекта, тъй като общината не разполага с такива средства. „Оценяваме, че реакцията беше толкова бърза“, каза кметът по отношение на отпуснатата от МС финансова подкрепа за общината.

Борисов изтъкна доброто взаимодействие на правителството с всички кметове в страната, независимо от тяхната партийна принадлежност. „Само месец преди изборите сме противници“, отбеляза Борисов и добави, че след това централната и местната власт работят ползотворно заедно в интерес на гражданите.

По време на посещението си в Троян министър-председателят Борисов разгледа санираните сгради на полицията и пожарната. Освен тях са санирани всички обществени сгради в града, както и 10 жилищни блока, а други 10 кандидатстват за реновирането.

В Троян с премиера Борисов са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

По-късно Борисов посети и местното предприятие „Калинел”.

„Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските – по 65 000 на ден“, обърна се Борисов към ръководството и работниците. В най-тежкия период на кризата, породена от коронавируса, фирмата активно произвеждаше маски и направи дарение, с което съвместно с общината подпомогна преоборудването на двете болници в региона.

Собственикът на предприятието Марин Радевски обясни, че в завода работят над 1600 човека, а сред служителите има работници и от Киргизстан и Виетнам. По думите му в региона безработица на практика няма. Кметът на Троян Донка Михайлова отбеляза, че на територията на общината се оформя бизнес зона от малки и микро предприятия, а опасенията й за сериозен спад на инвестиционния интерес заради кризата от COVID-19 не са се оправдали.

„Гледайте какъв голям завод, какъв хубав град“, каза още премиерът Борисов, докато разглеждаше най-голямото индустриално предприятие в област Ловеч, което е и най-големият работодател в региона.

Борисов разгледа производствените площи и даде висока оценка на новото и модерно оборудване. А от ръководството на предприятието изтъкнаха, че за 10 години оборотът им е нараснал почти 3 пъти.

Основната фабрика и администрацията на фирмата се намират в Троян, но предприятието разполага с производствени центрове в Червен Бряг и във Враня, Сърбия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...