Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Дадоха назад за ускорителя на Онкото, оттеглят точката
Общество Община Пловдив

Дадоха назад за ускорителя на Онкото, оттеглят точката

Комплексният онкологичен център
Комплексният онкологичен център

Ваня ДРАГАНОВА

Спорното предложение Онкодиспансерът да изтегли заем от 5 млн. лв., за да бъде закупен втори линеен ускорител за лъчетерапия, беше оттеглено от дневния ред на днешната сесия. Това стана по предложение на Ангел Славов от ГЕРБ и „за“ гласуваха всичките 45 съветници в залата, „против“ и „въздържали се“ нямаше. Преди дни съветникът от БСП д-р Атанас Баташки обясни пред ПловдивПрес, че в Пловдив има 3 такива ускорителя – 2 в УМБАЛ „Свети Георги“ и 1 – в Комплексния онкологичен център, и няма да има достатъчно пациенти за новата апаратура, а и така диспансерът ще задлъжнее с крупна сума точно в момента, в който тече конкурс за избор на управител.

Отпадна и предложението на Йордан Иванов от ДСБ за управител на Онкото да може да бъде избран само кандидат с медицинско образование. Той обаче не се явил на заседанието на Правната комисия, за да защити идеята си, и така и този въпрос ще се решава на друга сесия.

След протеста преди заседанието на Общинския съвет кметът на „Централен“ Георги Стаменов  оттегли и материала за възстановяването на ресторанта на Сахат тепе. Предложението ще бъде внесено отново след обществено обсъждане, на което да бъдат чути несъгласните с идеята.

Зам.-кметът Илия Кирчев пък оттегли предложението си да бъдат отменени решенията на Общинския съвет за сливането на МБАЛ „Св. Мина“ и „Св. Пантелеймон“ , взети от 2016 г. досега.

Така дневният ред беше пренареден изцяло.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...