Quantcast
Новини Пловдив » България » Румен Радев: Премиерът не трябва да се показва изобщо
България Важно Политика

Румен Радев: Премиерът не трябва да се показва изобщо

Румен Радев
Румен Радев

За разлика от тук, световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера, каза президентът

В България има пробив на сигурността в управлението на държавата в лицето на министър-председателя и по този начин върху страната ни се лепва едно позорно петно, каза президентът Румев Радев в Плиска. „Такъв тип имидж ни представя като мутренска държава и срива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция. За разлика от тук, световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той трябва не само да млъкне, но и не трябва да се показва изобщо“, заяви държавният глава.

Той допълни, че властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта. „Защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега вече ще започне да напуска и бизнесът“, каза Румен Радев.

Той коментира и действията на прокуратурата, която в последните дни разпространи куп чатове между съветника му Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков. „Ежедневно чуваме декларации от прокуратурата как имат еднакъв подход, независимо от социално и обществено положение, което наистина гали ухото. Но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилагат абсолютно селективен подход и двойни стандарти – и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното хвърляне в публичното пространство и по отношение на тяхното криене. По този начин се създава недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да цари справедливост“, коментира президентът.

По-късно днес Румен Радев ще посети Каспичан за празника на града.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...