Quantcast
Новини Пловдив » България » Румен Радев: Премиерът не трябва да се показва изобщо
България Важно Политика

Румен Радев: Премиерът не трябва да се показва изобщо

Румен Радев
Румен Радев

За разлика от тук, световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера, каза президентът

В България има пробив на сигурността в управлението на държавата в лицето на министър-председателя и по този начин върху страната ни се лепва едно позорно петно, каза президентът Румев Радев в Плиска. „Такъв тип имидж ни представя като мутренска държава и срива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция. За разлика от тук, световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той трябва не само да млъкне, но и не трябва да се показва изобщо“, заяви държавният глава.

Той допълни, че властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта. „Защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега вече ще започне да напуска и бизнесът“, каза Румен Радев.

Той коментира и действията на прокуратурата, която в последните дни разпространи куп чатове между съветника му Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков. „Ежедневно чуваме декларации от прокуратурата как имат еднакъв подход, независимо от социално и обществено положение, което наистина гали ухото. Но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилагат абсолютно селективен подход и двойни стандарти – и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното хвърляне в публичното пространство и по отношение на тяхното криене. По този начин се създава недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да цари справедливост“, коментира президентът.

По-късно днес Румен Радев ще посети Каспичан за празника на града.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...