Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Студентите по „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ в АМТИИ защитават дипломните си работи
Образование Пловдив

Студентите по „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ в АМТИИ защитават дипломните си работи

АМТИИ
АМТИИ

Студентите от магистратурите „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ защитават на държавен изпит магистърските си тези.

В 9 часа изпита ще открие ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак с приветствие и пожелание за успех към випуска, провел заради кризата с COVID-19 повече от два месеце от обучението си онлайн.

Подготвените от студентите научни разработки изследват дейността на школи по изкуствата, управление  на арт събития, създаване и мениджмънт на агенции за имидж и репутация, позициониране на художествени продукти, стратегии за работа с иновативни медийни канали и много други теми от теоретично и приложно естество.

Своите тези ще защитават професионални актьори от драматични театри, журналисти, диригенти, танцьори в класическия, модерния и фолклорния танц, собственици на продуцентски къщи, ръководители на арт организации и преподаватели в сферата на изкуствата от цялата страна. Цел на  дипломните им проекти е да свържат теорията на артмениджмънта и публичните комуникации с практиката, което е традиционно успешен подход в обучението на студентите от двете специалности.

Научни ръководители са проф. д-р Любомир Караджов, проф. д-р Емилия Константинова, доц. д-р Сюзанна Арутюнян-Василевска и доц. д-р Весела Казашка. Според изискванията на Закона за висшето образование в научното жури освен преподаватели са и външни потребители на кадри. Тази година за членове от външната квота са поканени Петър Влайков – директор на Кукления театър, и Десислава Шишманова – директор на БНТ – Пловдив.

През 2020 г. в „Артмениджмънт“ се дипломират студенти за 16-а, а в „PR на арторганизации“ – за 10-а поредна година. За времето на своето съществуване магистратурите са извели успешно на пазара повече от 300  компетентни специалисти в управлението и комуникациите в изкуството, които работят в цялата страна. Много от тях са директори на драматични и куклени театри, директори на опери, специалисти по комуникации в арт сферата и деловия сектор, мениджъри на международни фестивали.

Като оценка за качеството на подготовката в двете магистратури Министерството на образованието и науката определи АМТИИ на първо място в страната в направление „Теория на изкуствата“ за 2019 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...