Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Близки от Костиево приютили Будакови, чиято къща в Пловдив се срути
Градът Инциденти Пловдив

Близки от Костиево приютили Будакови, чиято къща в Пловдив се срути

Димитър Будаков място не може да си намери след рухването на дома му.
Димитър Будаков място не може да си намери след рухването на дома му.

Близки от село Костиево приютиха тази нощ семейство Будакови, чиято къща в центъра на Пловдив вчера почти се срути, след като при подготовката на съседен обект основата на дома им беше засегната.

Както ПловдивПрес вече съобщи, инцидентът се случи вчера следобед към 17 ч на ул. „Ниш“, пресечка на бул. „Пещерско шосе“ в района под Младежкия хълм. Първо рухна част, а поле се срути и цялата стена на дома на Димитър и Стефка Будакови.

Вкъщи били само Стефка и по-малкият й син, който бързо я извикал и напуснали сградата.

Според строители, след срутването къщата на Будакови не подлежи на укрепване, засегнати са носещи елементи и е опасна за обитаване.

До късно през нощта засегнатите страни при инцидента са давали обяснения в полицията, спомена инвеститорът Стефан Кабаков. Той също смята, че къщата на Димитър Будаков не подлежи на ремонт, а трябва да се разруши и да се изгради наново.

Самият Димитър Будаков е категоричен, че няма да се нанесе и няма да изложи на опасност семейството си. Будакови имат двама синове, единият е на 40 години и е международен шофьор, тук вчера си е бил по-малкият, който е на 36 години.

Само допреди три дни Будакови не подозирали какво патило ги чака. В съседния имот започнали да разчистват, за да освободят терена за нов строеж. Бедата станала след като бил издълбан изкопа за новата сграда.

Димитър Будаков
Димитър Будаков

Изпълнителят на строежа Иван Христозов обаче е категоричен, че всички изисквания са спазени, затова държи да се коментира, след като излезе становището на експертите.

Христозов обещал на Будакови да им предостави апартамент, където да живеят, докато се реши какво да се прави. Тази сутрин семейството го чакаше да се появи и да им каже ще спази ли обещанието си. В същото време цялата покъщнина е в полуструтената къща, но те не смеят да влязат, защото може всеки момент да се срути. От оголенята след рухването северна страна на сградата висят бойлери, гардероби и друго имущество. /ПловдивПрес

Още

Задържаха надзорник за срутената стена на къща в центъра на Пловдив

Срути се стена на къща в центъра на Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...