Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Будакови съгласни да им бутнат напълно къщата и да я построят наново
Важно Градът Инциденти

Будакови съгласни да им бутнат напълно къщата и да я построят наново

Зам.-кметът Анести Тимчев предложи на Будакови общинско жилище, но те отказаха.
Зам.-кметът Анести Тимчев (вдясно) предложи на Будакови общинско жилище, но те отказаха.

Семейство Будакови, които са собственици на полусъборената къща при инцидента от събота на ул. „Ниш“ в центъра Пловдив са съгласни дори да им съборят дома изцяло и на негоо място да се построи нова кооперация, но само срещу справедливо обезщетение в новата сграда. Това заяви тази сутрин главата на фамилията Димитър Будаков.

Най-малкото, което искаме е да ни се възстанови къщата, категоричен е човекът. Целият имот е 320 квадрата, Будакови притежават половината. Преди години стоителна компания им предлагала да построи нова кооперация, срещу 50% за старите собственици, но част от тях не се съгласили.

Откакто стана инцидента ходя с един работен гащеризон и тениска, а другите ми са в гардеробите горе, но не смея да се кача, да не стане беля, обяснява Димитър Будаков.

Той все пак е благодарен на строителя на обекта Иван Христозов, че ги пусна да живеят в негов апартамент наблизо, напълно обзаведен. Но това е временно решение, смята Будаков.

Зам.-кметът по социалните политики на Пловидв Анести Тимчев им предложил да ги настани в общинско жилище, но те отказали. „Веднага реагирахме след сигнала. И предложихме временно в реновирано общежитие“, обясни Анести Тимчев.

Не се съгласихме да отидем в общинско общежитие, защото условията на един апартамент са по-добри, заяви Димитър Будаков.

Строителят Иван Христозов е готов да построи наново къща на Будакови
Строителят Иван Христозов е готов да построи наново къща на Будакови
Димитър Будаков се носи по работен гащеризон от инцидента насам, дрехиге му са горе в гардероба, но не смее да се качи.
Димитър Будаков се носи по работен гащеризон от инцидента насам, дрехиге му са горе в гардероба, но не смее да се качи.

Строителят на обекта Иван Христозов е готов да помага при създалата се ситуация. Дадох жилището, защото съм човек. Строител съм, стана беля – дали по моя вина или не, не мога да оставя хората на улицата. Благодаря на общината, тя също реагира. Мисля, че хората са доволни в апартамента. Ще направя всичко възможно, за да са доволни“, коментира Христозов. Той също допуска, че къщата може да се събори и да се построи на 100%. „Другият вариант е да построим на нейно място кооперация и да ги обезщетим, както си му е редът. Какво можем да направим друго. Случил се е инцидентът, добре, че не е имало пострадал. Моите строители ги е нямало по време на срутването. Те са си тръгнали и стената е паднала“, вдига рамене Иван Христозов.

Строителят е категоричен, че е изпълнил всичко по проект и не е спестил нищо. Чакам проверката, добави строителят. / ПловдивПрес

Още

Близки от Костиево приютили Будакови, чиято къща в Пловдив се срути

Задържаха надзорник за срутената стена на къща в центъра на Пловдив

Срути се стена на къща в центъра на Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...