Новини Пловдив » България » Връщат от Гърция, ако не си попълнил онлайн декларация
България Важно Маршрути Посоки

Връщат от Гърция, ако не си попълнил онлайн декларация

Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната. Хората ще бъдат проверявани на случаен принцип. В неделя стана ясно, че всички туристи ще бъдат задължени да попълват нов формуляр, в който ще се съдържа информация за държавата, от която идват, и адрес на престоя по време на ваканцията им в южната ни съседка, предаде БНТ.
Мярката е част от усилията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на коронавируса с оглед на факта, че от 1 юли в страната ще заработят всички международни летища.
Декларацията трябва да бъде попълнена 48 часа преди пътуването. След това пътуващият ще получи имейл и код, с който ще може да влезе в страната.
Хората, които идват от страни от „червената зона” ще бъдат тествани за коронавирус. На останалите тест ще бъде направен на избирателен принцип. Българските граждани, които пристигат от други европейски страни, също ще бъдат изследвани.
При случай на турист с коронавирус, той ще бъде карантиниран в специален хотел. Разходите по престоя му ще поеме Гърция. Ако обаче стане ясно още на границата, че си заразен, ще те върнат обратно в родината ти.
Ако се окаже, че лицето е попълнило неверни данни, то ще бъде екстрадирано. /ПловдивПрес

Още

Гърция с още нови правила – онлайн формуляр 48 часа преди влизане

Кошмар на ГКПП „Кулата“: Туристи чакат цяла нощ да влязат в Гърция

Гърция отвори границите, километрични опашки на „Маказа“ и „Кулата“

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close