Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Захариева привика посланика ни в Алжир за чатове с Бобоков
България Важно Политика Съд и Прокуратура

Захариева привика посланика ни в Алжир за чатове с Бобоков

Румен Петров
Румен Петров

Министерството на външните работи (МВнР) ще извика посланика ни в Алжир Румен Петров във връзка с новата серия чатове по разследването за търговия с влияние, разпространени до медиите Специализираната прокуратура днес. Това съобщиха от ведомството на Екатерина Захариева.

Министър Екатерина Захариева е провела много срещи по казуса с кораба „Бадр“, включително и със специалния пратеник на либийското правителство, а през април тази година всички документи по случая са предадени на ДАНС, съобщават още от Външното министерство.

В оповестената днес кореспонденция става ясно, че обвиняемият бизнесмен Пламен Бобоков е поддържал контакти не само със секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов, но и с бившия съветник на Захариева и настоящ посланик Румен Петров.

Според прокуратурата от чатовете става ясно, че бизнесменът Бобоков е получавал информация не само от секретаря на президента Пламен Узунов, а и от дипломата Румен Петров. Тогава Петров е съветник на външния министър Екатерина Захариева по въпросите за Близкия Изток.

От разпространените чатове става ясно, че Петров е изпратил на Бобоков решение на Върховния касационен съд, свързано с либийския танкер „Бадр“. Но има и съобщения, свързана с дейността на Външното министерство за посланически номинации.

Според обвинението миналия юни Бобоков е писал на Петров: „Привет Румба! Да напомня, че чакам предложение за Абуджа!!!!“

На сайта на посолството ни в Алжир е отбелязано, че Петров е връчил акредитивните си писма на 15 август миналата година. Кореспонденцията между двамата не спира.

В края на 2019 г. Бобоков и Петров са обсъдили позиция на външния ни министър Екатерина Захариева, изразена в социална мрежа, а Петров пише: „Тя има два ориентира – ББ и медийният облик. И третият е егото. Така че, ако това са лостовете за въздействие“. /ПловдивПрес

Още

ДАНС разследва комуникацията между П.Б. с MVR-Rumen Petrov и с Prezident-Pl. Uzunov

Пламен Узунов: Не консултирам фирмата на брат си

Радев: Не бързам с отстраняването на Пламен Узунов

Радев поиска независима експертиза и на новите записи

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...