Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » КАТ взе книжката на водач за неплатена глоба, а тя се оказа отменена
Карлово Пловдив Регион Съд и Прокуратура

КАТ взе книжката на водач за неплатена глоба, а тя се оказа отменена

Пътна полиция
Пътна полиция

Ваня ДРАГАНОВА

КАТ взе книжката на водач за неплатена глоба, а после тя се оказа отменена. Случаят излиза наяве от решение на Административния съв в Пловдив, който пък отменя акта на Пътна полиция за отнемането на свидетелството на правоуправление.

Шофьорът бил спрян с БМВ-то си за проверка около 23,50 часа на 1 февруари т. г. на ул. „Ген. Карцов“ в Карлово. Справка в системата на КАТ показала, че той има неплатена глоба от 200 лв. по влязло в сила наказателно постановление. Така книжката била отнета на водача, докато си плати глобата.

Човекът обжалвал и в съда станало ясно, че наказателното постановление не само не е влязло в сила, а и е отменено от Пловдивския административен съд. Така принудителната мярка с взимането на книжката е обявена за неоснователна с неподлежащо на обжалване решение на съда.

Грешните данни в системата на МВР, довели до отмяната на мярката, ще костват на МВР плащането на деловодните разноски от 610 лв. Отделно водачът може да заведе дело за щетите, които е понесъл за времето, в което е бил без книжка.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...